Издания / премиери

Двойно издание в Литературния клуб "Spirt & Spirit"

Представяне на книгите "Клетката" от Детелина Барутчиева и "Тигър под дъжда" от Тодор Николов

Двойно издание в Литературния клуб "Spirt & Spirit"


◊ СЪБИТИЕТО

Двойно издание в Литературния клуб "Spirt & Spirit"

• Силвия Томова представя книгата на Детелина Барутчиева „Клетката” (изд. "Изток-Запад")

• Борис Минков представя книгата на Тодор Николов "Тигър под дъжда" (изд. "Жанет 45")

3 декември, вторник, 19.00 ч.
клуб "Петното на Роршах", "Йоаким Груев" 36


С удоволствие се присъединяваме към поканата на домакина на  Литературен клуб "Spirt & Spirit", Клуб "Петното на Роршах", който съобщи, че подновява ежеседмичните издания на четенията: всеки вторник от 19 часа, клуб "Петното на Роршах", срещу Съдебната палата в Пловдив. Програмата за декември на Литературният клуб "Spirt & Spirit":

. 10 декември
Премиера на списание „Страница” и критически обзор на литературната година с критиците на изданието

. 17 декември
Премиера на книгата със стихове "Тънък дъжд" от Николай Милчев


◊ ЗА АВТОРИТЕ И КНИГИТЕ

Детелина Барутчиева е дългогодишен редактор в Българската Национална Телевизия. Сценарист е на около сто и петдесет предавания и документални филми сред които "Вълчицата", "Джу или изкуството да живееш", "Методи Савов - кръстът да си човек", "Ничии", "Умирай бързо". Разказът й "Жаба - принц", публикуван във вестник "Ние жените" през 2002 г. получава награда на Международния литературен конкурс за непрофесионалисти, организиран от Форума на жените от Средиземноморието.

Романът "Клетката" е третата по ред книга на авторката, която излиза под знака на издателство "Изток-Запад". Преди нея са сборникът разкази "Здравей - Довиждане" (2009 г.) и романът "Любови" (2010 г). (Източник: Изток-Запад


Тодор Николов е роден в Казанлък, живее в София. Завършил е журналистика в СУ "Кл. Охридски", работил е като редактор в ежедневни и седмични вестници. Опитал е вкуса и на други професии и с годините е разбрал, че всичко около нас си има своята цена, но всъщност най-щастливи в живота ни правят безплатните неща: приятелството, усмивката, любовта, здравето, слънцето и дори дъждът, след който стават всякакви чудеса и под който можеш да намериш дори тигър.

За книгата "Тигър под дъжда", разкази

Бойко Ламбовски: Ако ви е омръзнало от намяткана надве-натри приблизителна, недоправена, претенциозна или направо полуграмотна литература, разказите на Тодор Николов са тъкмо за вас. Прецизен като изказ, деликатен като внушение, безупречен като стил, авторът ще ви преведе през трагизма на битието без сладникава патетика.

Здравка Евтимова: Разкази, разкриващи живота под красив, но труден за постигане ъгъл - на жадния за истина и топлина човек, който остава далеч от тях. Ясен, разбираем стил, внимание към детайла, неочаквани метафори, създаващи богати пластове значение. Имам доверие на този разказвач! Струва ми се, че неговите думи някога ще се превърнат в част от литературното кръвообращение на България.

Деян Енев: Такива хубави разкази отдавна не бях чел. Ще ми се да ги бях написал аз. Приличат ми на разказите на Генчо Стоев от сборника му “Като лястовици”. Разкази, които не се правят на разкази...



Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
02.12.2013 г. 15:18
Посетено:
1241
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18181-dvoyno-izdanie-v-literaturniya-klub-spirt-spirit