Издания / премиери

Издателство "Ерго" на 41. Софийски международен панаир на книгата

Панаирни събития и премиери, коледни цени

Издателство "Ерго" на 41. Софийски международен панаир на книгата


◊ ПОКАНА

Драги приятели и почитатели на книгата, имаме удоволствието отново да ви срещнем и нагостим с книжни лакомства на коледния Панаир на книгата. Ще имате шанса да се запознаете на живо и с едничкия ни безценен капитал, нашите автори, и да се сдобиете с последните им книги с автограф от тях.

 

10 декември, вторник, 16,00 ч, НДК, НДК – ІІІ етаж, дясно крило

Премиера на сборника с разкази и притчи „Триада“ на Станчо Пенчев („Ерго“, С., 2013).

„Станчо Пенчев е от рядката порода на тихите майстори. Той не бие тъпана за щяло и нещяло. Но тъкмо трудът на тези майстори населява с домове и уют обиталището на българската литература“ - казва Деян Енев за писателя. Книгата ще представи литераторът д-р Йордан Ефтимов. Откъси от книгата ще прочете Камен Костов.

 

10 декември, вторник, 17,00 ч, НДК, НДК – ІІІ етаж, дясно крило

Среща с автограф с чешката писателка Маркета Хейкалова, автор на романа „Доказателства за нейния живот” („Ерго“, С., 2013).

Мобилните телефони, общопрактикуваната любов без обич, предпочитанията към пицата свързват хората в обединена Европа. Всички са равни. И се обичат. Разменят си „брюкселски“ целувки, говорят си на ти, а тайните служби се трудят без почивка. Маркета Хейкалова добре познава живота в технократските среди и хората, обсебили правото да решават съдбите на цели народи, само защото големите пари са при тях. Откъси от книгата ще прочете актьорът Ицхак Финци. Книгата ще представи литературният критик Митко Новков.

 

13 декември, петък, 17.00 ч, щанд А20 – изд. „Ерго”

Среща с автограф с Яна Пункина и новата й стихосбирка „Частите на тялото” („Ерго“, С., 2013).

„Особена, различна стихосбирка. Различна от поетическия мейнстрийм, бягаща от преднамерените писателски стратегии и отказваща да приеме каквито и да било матрици. Тези, които очакват поезията да се състои от хубави думи в приятни хармонии, няма какво да правят между нейните корици” – казва Едвин Сугарев за тази екзистенциално градска поетика.

 

13 декември, петък, 18.00 ч, щанд А20 – изд. „Ерго”

Среща с автограф с Ина Вълчанова и нейния роман – антиутопия „Записки на свинята” („Ерго“, С., 2013), номиниран за литературната награда „Хеликон”.

„Лято е, в Созопол сме, но едно след друго се редят апокалиптични събития, за които получаваме само намеци, не и обяснения, в добрите традиции на фантастичната литература. „Записки на свинята“ е от онази щастливи книги, които ще произведат лаф: за капаците на шахтите, под които се крие каквото си поискаш. Прочетете и ще разберете” – споделя за книгата Ангел Игов.

 

14 декември, събота, 15.00 ч, НДК – ІІІ етаж, дясно крило

Премиера на книгите „Самотна гургулица” от Дьорд Фердинанди („Ерго“, С., 2013), „Комунистът Монте Кристо” от Ноеми Сечи („Ерго“, С., 2013), „Камбаните на Айнщайн” от Лайош Грендел и „Цирк над града” от Шандор Петьо („Ерго“, С., 2013) с участието на преводачите Мартин Христов, Юлия Крумова, Нели Димова и Стефка Хрусанова. Книгите ще представи литературният критик Митко Новков.

 

14 декември, събота, 17,00 ч, щанд А20 – изд. „Ерго”

Среща с автограф с Владислав Христов и новата му стихосбирка „Фи” („Ерго“, С., 2013).

„Големият талант на Владислав Христов се състои във възможността му да търси и намира нови гледни точки към познатото, всекидневното, а от друга страна, да отваря пролуки към космичното битие на човека. Простотата, чистотата на стихотворенията, тяхната естественост, летливост, но и внезапните им прозрения правят тази поезия една от най-добрите сред разнообразните гласове на съвременните ни поети” – твърди Силвия Чолева за тази всеобемаща книга.

 

14 декември, събота, 18,00 ч, щанд А20 – изд. „Ерго”

Среща с автограф с Мария Василева, авторка на разпилените парченца поезия и проза „...малко той, малко аз, малко ние” („Ерго“, С., 2011).

„Мисля за днешните (ни) любови като за недовършени, (по-)малки. Любови, в които всеки пази себе си, всеки си поставя граници и правила. И някак, без да искаме, се загубваме за онази Голяма Любов, в която трябва да се влиза изведнъж, без правила и завинаги” – казва слънчевата Мария за своята усмихната, по детски откровена книга.

 

На щанда ни ще намерите и наши стари издания на ПАНАИРНИ ЦЕНИ от 5 лв., както и най-новите ни книги със специална ПАНАИРНА ОТСТЪПКА от 20%! Нашите издания ще се предлагат и промотират и в рамките на програмата на Софийския литературен фестивал.

Автор:
Мартин Христов
Публикация:
02.12.2013 г. 14:46
Етикети:
срещи с автографпремиери на книгииздателство Ерго
41. Софийски международен панаир на книгата
Посетено:
1438
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18169-izdatelstvo-ergo-na-41-sofiyski-mezhdunaroden-panair-na-knigata