Издания / премиери

Представяне на "Granta: Революции" в НБУ

Трети брой на списание "Granta България"

◊ СЪБИТИЕТО

Новият брой на списание „Granta: Революции“ ще бъде представен на специално събитие в Нов български университет.

На 21 ноември 2013 г. (четвъртък) от 16:30 часа в Централно фоайе, корпус 2 писатели, издатели и читатели ще обменят своите първи впечатления от третия брой на сп. „Гранта“. Организатори на събитието са департамент „Нова българистика“ и издателство „Жанет 45“.

Водещ е гл. ас. д-р Йордан Ефтимов, който се присъединява към редакторския екип на списанието от предстоящия четвърти брой. Съводещ ще е главният редактор на списание „Гранта“ Светлозар Желев.

Писателите Георги Господинов и Ангел Игов, заедно с Манол Пейков, издател на списанието, ще бъдат сред специалните гости.


„Granta България“ е българско литературно списание, свързано с една от най-известните марки в световната периодика и излизащо от 2012 г. Британското списание със същото име излиза от 1889 г. и в началото се издава от студенти в Кеймбридж. В списанието са дебютирали писатели като
А. А. Милн, авторът на „Мечо Пух“. Българските текстове заемат само 40% от обема на списанието, останалите са за преводи от базата данни на списанието „майка“. Редколегията се надява, че поставени редом, текстовете на българските и световните автори няма да се различават по сила и въздействие.


Автор:
Петя Петкова
Публикация:
20.11.2013 г. 17:49
Етикети:
НБУпредставянеGranta България
трети брой
Granta: Революции
списание Гранта
Посетено:
1043
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/18090-predstavyane-na-granta-revolyutsii-v-nbu