Издания / премиери

Премиера на романа "Записки на свинята" от Ина Вълчанова

Поредица "Нова българска проза"

Премиера на романа "Записки на свинята" от Ина Вълчанова


◊ ПОКАНА

Заповядайте на 12 ноември, вторник, от 18 ч. в Dada Cultural Bar (София, ул. "Георги Бенковски" 10) на премиерата на романа "
Записки на свинята" от Ина Вълчанова ("Ерго", 2013).

Представя Ангел Игов, с участието на авторката Ина Вълчанова и на издателя Мартин Христов.

Откъси от книгата ще чуете в изпълнение на актрисата Ангелина Славова.


◊ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

"Лято е, в Созопол сме, но едно след друго се редят апокалиптични събития, за които получаваме само намеци, не и обяснения, в добрите традиции на фантастичната литература. А главната героиня, в своята дезориентация и автоагресия, е ту цинично дистанцирана, ту трогателно ранима и безпомощна. „Записки на свинята“ е от онази щастливи книги, които ще произведат лаф: за капаците на шахтите, под които се крие каквото си поискаш. Прочетете и ще разберете" - казва Ангел Игов за книгата.

Като редактор в БНР Ина Вълчанова е прекарала голяма част от живота си в преправяне и редактиране на чужди текстове. Смята, че основната й професия е читател и обича да бяга в измислени светове. Към неизмисления, в който й се налага да живее, се опитва да се отнася с чувство за хумор.

За своя безкрайна изненада през 2007-а написва роман.

„Потъването на Созопол” е номиниран на конкурса на фондация „Развитие”, а едноименният сценарий печели субсидия на НФЦ и в момента по него се снима филм.

„Записки на свинята” е своего рода антиутопия, опит да се избяга окончателно в съвсем друго време и място. В книгата се съдържа плахата надежда, че някъде съществуват тайни проходи, през които може да се премине отвъд.

Автор: Мартин Христов
04.11.2013 г. 13:37
Посетено: 1093
Етикети: издателство Ерго, премиера, роман, Ина Вълчанова, Поредица Нова българска проза, Записки на свинята
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17971-premiera-na-romana-zapiski-na-svinyata-ot-ina-valchanova