Издания / премиери

Премиера на книгата "Живот между световете"

Нова книга на Марин Троянов

Премиера на книгата "Живот между световете"


◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" и Марин Троянов
имат удоволствието да Ви поканят
на

премиера на книгата "
Живот между световете"


На 31.10.2013, четвъртък, от 18.30 ч.
в книжарница "Сиела", бул. "Цар Освободител" 22
(подлез Ректората)Марин Троянов е роден през 1941 г. в Плевен, където завършва средното си образование. Следва ИСИ и няколко години работи като проектант в София, преди да имигрира през 1971 г. в Германия. Професионалните му ангажименти с немски и английски фирми, както и технически конгреси го отвеждат в различни краища на света, но най-дълго остава в Кения, Източна Африка.

През последните двадесет и шест години на своята кариера е бил служител на Немската държавна организация за техническа помощ (ГИЦ), а от 1994 до 2007 година е бил техен представител в региона на бивша Югославия. Неговите преживявания и свидетелства по време на югославските конфликти рефлектират в книгата „
Балканска елегия“ (2008). През 2012 г. публикува като електронна книга „Под африканското слънце” (сборник с разкази). От 2008 г. Марин Троянов живее в Марбея, Южна Испания, и често пътува като независим консултант на кратки мисии, главно в развиващите се страни в Африка и Азия.  

"В тази книга съм се опитал да обобщя впечатленията ми от света, в който живеем, и от другите, по-различни от нашия, където прекарах част от живота си. Резултат на моите лични преживявания и размишления, те естествено имат субективен характер и са лишени от всякакви претенции за правота или пророкуване. 

Напуснал родината си с желанието да намеря нов дом някъде по света, аз останах постоянно на път, опознах други земи, хора и култури, за да напусна и тях, а после да се запозная отново с други. Никога не успях да пусна корени на ново място и така си останах гражданин на света с всички предимства и недостатъци, които носи това."

Автор: Изд. Сиела
29.10.2013 г. 13:00
Посетено: 899
Етикети: премиера на книга, Изд. Сиела, Марин Троянов, Живот между световете
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17932-premiera-na-knigata-zhivot-mezhdu-svetovete