Издания / премиери

Проф. Венцеслав Николов представя "Заточен в рая" в Русе

BH кафе-библиотека е домакин на известния виолончелист и писател

Проф. Венцеслав Николов представя "Заточен в рая" в Русе


◊ СЪБИТИЕТО

Проф. Венцеслав Николов представя "Заточен в рая" в Русе

ВН кафе-библиотека в град Русе, има удоволствието да бъде домакин на българския виолончелист и писател - проф. Венцеслав Николов. Той се завръща в родния си град само няколко седмици след своя съвместен концерт с Евгени Желязков в Доходното здание, като този път ще представи най-новата си книга - "Заточен в рая".

Творбата е посветена на истинския свят. Тази необикновена реалност, в която всички ние живеем. В която, както иска да ни покаже авторът, всеки би могъл да изгради собствения си рай.

С разказите в сборника, той ни разкрива красотата на малките неща, които срещаме в ежедневието си и как те могат да ни направят по-щастливи и по-добри хора. Стига да намерим време да им обърнем внимание.

Венцеслав Николов е роден в семейство на музиканти и още от малък проявява интерес към виолончелото. Той завършва Националната музикална академия, след което специализира в Московската консерватория при великия виолончелист Мстислав Ростропович.

От 2003 г. насам, към необятната си творческа биография, която включва над 200 студийни записа, музикантът добавя и осем книги, сред които е и "Заточен в рая".

За да научите повече за книгата, заповядайте във BH кафе-библиотека на 29 октомври (вторник), от 19:00 ч. на ул. "Добруджа" 4, гр. Русе.

Автор:
BH кафе-библиотека
Публикация:
28.10.2013 г. 11:31
Посетено:
1125
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17913-prof-ventseslav-nikolov-predstavya-zatochen-v-raya-v-ruse