Издания / премиери

Представяне на книга на Владимир Левчев в СГХГ

"София (сънища и спомени)" - опит за духовна равносметка

Представяне на книга на Владимир Левчев в СГХГ


◊ ПОКАНА

На 25 октомври, петък, от 19.00 часа в СГХГ ще се състои премиера на новата книга на Владимир Левчев "София (сънища и спомени)" с участието на автора.

Книгата ще бъде представена от Митко Новков.

Света София, майката на Вяра, Надежда и Любов, е едновременно истински човек и персонификация на Божията Премъдрост. В тази книга, освен роден град на автора, София е символ и на житейска равносметка.


"Не можем да се върнем в миналото. Освен, ако не живеем извън времето, в духовния свят, към който литературата води. Но конкретно за новата ми книга - да, "София (сънища и спомени)" е един опит за духовна равносметка. В тази книга София е както родният ми град, така и символ на житейска мъдрост. И Света София е едновременно истински човек и персонификация на Божията премъдрост. Стихотворенията са предимно нови, а тези, които са стари, са в нов вариант. Книгата има определена структура и включва текстове в свободен стих, в класически стих и в проза. Стихотворенията в проза са мои сънища или спомени от различни години. Има и черно-бели снимки."

Владимир Левчев


Автор:
Петър Димов, СГХГ
Публикация:
24.10.2013 г. 14:30
Етикети:
Посетено:
1303
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17901-predstavyane-na-kniga-na-vladimir-levchev-v-sghg