Издания / премиери

Представяне на "Изгубени в мола. Малки софийски истории"

Сборник с разкази от Чавдар Шинов

Представяне на "Изгубени в мола. Малки софийски истории"


◊ ПОКАНА

С удоволствие анонсираме представянето на хитроумния сборник с разкази „Изгубени в мола. Малки софийски истории“, дело на известния български писател, журналист и сценарист Чавдар Шинов

Един многоуханен, съвършен букет от истории, обживени от героите на нашето време и драмите на техния делник. Своята фина и милосърдна наблюдателност авторът насочва към превратностите на човешката съдба, към грижите и болките на хората, към малките им радости и суетни.

• „Изгубени в мола. Малки софийски истории“ ще бъде представена на 23 октомври от 17.30 ч. в зала „Ерусалим“ на Еврейския културен дом в София.

• Очакваме Ви и на 25 октомври, петък, в 18.30 ч., в Сердика Мол, книжарница Ориндж! В присъствието на автора, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков ще прочетат избрани разкази от сборника за радост на уважаемата публика!

Заповядайте!


◊ ЗА АВТОРА

Чавдар Стоев Шинов е роден в София през 1941 г. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работил е като огняр в Народния театър „Иван Вазов“ и Социален дом за слепи жени, конфекционер на автомобилни гуми в завод „Георги Димитров“ – София, редактор в хумористичните вестници „Стършел“ и „Пардон“ и сценарист в Студия за игрални филми „Бояна“.

Автор е на повече от трийсет книги: сборници с разкази и фейлетони, комедията „Апахите в края на лятото“, романът „Да се любим на инат“, пиеси и книги за деца. По негови сценарии са направени едни от най-гледаните български филми, сред които „Да обичаш на инат“, „Петък вечер“ и „Маневри на петия етаж“. Носител на национални и международни награди, сред които национална награда за роман „Христо Г. Данов“, награда на ОИРТ за радиопиеса и награда за разказ „Чудомир“. Превеждан е на руски, полски, чешки, немски и сърбохърватски език.



Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
23.10.2013 г. 14:17
Етикети:
Изд. Колибрисборник разказиЧавдар Шинов
Изгубени в мола. Малки софийски истории
Посетено:
1426
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17891-predstavyane-na-izgubeni-v-mola-malki-sofiyski-istorii