Издания / премиери

Премиера на книгата "Грехове" от Димитър Лазаров

Съвременна българска проза

Премиера на книгата "Грехове" от Димитър Лазаров


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на книгата "Грехове" от Димитър Лазаров


На 23.09.2013 г. в Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий - 1922", гр. София, кв. "Модерно предградие", бул. "Европа" №20

За автора и книгата ще говори Петър К. Стойков


Димитър Лазаров е роден в София. Завършва история в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Пише разкази от ученическите си години. Не е публикувал никъде. Сборникът му с разкази и новели "Грехове" е неговата първа книга.


◊ ДУМИ ЗА КНИГАТА

Петър К. Стойков: "Ако няма закон вътре в нас, другите закони стават безсмислени" е още една истина, казана от Димитър Лазаров. Друга истина формулирана в книгата е следната "...и си пуснах телевизора. Можех да хващам само няколко програми. И всяка вечер просто се чудех в коя има най-малко глупости". Как свикнахме в този информационен век с глупостите по телевизиите, радиата, интернет и сякаш не можем без тях. А можем. Само трябва да опитаме. Но рядко го правим. Някои даже гледат наред и им промиват мозъците. Други поне избират по-малкото зло. А глупостта е велика и трябва да я преборим. Последното изречение в книгата е: "И отново ще се убедя, че добрият писател може всичко". Димитър Лазаров е от добрите писатели. И от честните. И това е очевидна истина. Защото има и зли таланти.


Автор:
Мариела Захариева
Публикация:
22.09.2013 г. 12:23
Посетено:
1179
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17651-premiera-na-knigata-grehove-ot-dimitar-lazarov