Издания / премиери

Димитър Атанасов на 60 с нова книга

Премиерата е включена в програмата на фестивала "Сцена на кръстопът"

Димитър Атанасов на 60 с нова книга


◊ СЪБИТИЕТО

Творческа вечер и представяне на книгата „Димитър Атанасов. Литературна анкета” от Милена Видралска, по повод 60-годишнината на писателя и драматурга.

Представя Румен Леонидов.

На 22 септември, 2013 г., неделя, 19.30 часа
в Камерна зала на Драматичен театър – Пловдив

Организират: Международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът”; Община Пловдив; Издателска къща „Хермес”; Народна библиотека „Иван Вазов”; Дружество на писателите  - Пловдив.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ПИСАТЕЛЯ И КНИГАТА

За 35 години творческо присъствие Димитър Атанасов има шестнадесет издадени книги, единадесет пиеси, множество публикации в различни печатни и електронни медии. Книги и отделни негови творби са превеждани и издавани в Германия, САЩ, Канада, Франция, Италия, Русия, Сърбия и Турция.

Носител е на престижни награди и отличия за литература и драматургия, сред които „Южна пролет”, „Пловдив”, „Светлоструй”, „Иван Радоев”, „Нова българска драма”, на СБП и др.

Димитър Атанасов безспорно е личност с обществена значимост и писател, получил признанието и на читателската аудитория, и на критиката. Неговият публичен образ не се различава особено от неговото същинско „аз”. Като човек е отзивчив и сърдечен, винаги е готов да помогне, да подаде ръка, да окуражи и подкрепи. Намира живота за смислен когато постигне нещо за другите. И това е от същностно значение, водеща мотивация на поведение.

Тази анкета е едно литературно приключение. Да пътуваш назад в годините с такъв интересен събеседник e повече от изкусително.

Милена Видралска

Автор:
Публикация:
16.09.2013 г. 14:31
Етикети:
Сцена на кръстопътпремиера на книгаДимитър Атанасов
Милена Видралска
Димитър Атанасов. Литературна анкета
Посетено:
1145
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17613-dimitar-atanasov-na-60-s-nova-kniga