Издания / премиери

Издателство "Колибри" на Аполония

Премиери на "Сестрата на Зигмунд Фройд" и "Изгубени в мола – малки софийски истории"

Издателство "Колибри" на Аполония


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да ви съобщим, че на 2 септември 2013 г. в Созопол, в рамките на Празниците на изкуствата Аполония, ще се състои премиера на две великолепни заглавия от каталога на издателство „Колибри”:

• „
Сестрата на Зигмунд Фройд е блестяща творба - мъдро и обсебващо четиво, което не просто възкресява исторически факти, а им придава жизненост, провокирайки читателя да разсъждава върху тях. Романът затвърждава впечатлението от вдъхновените творчески търсения и ерудицията на младия Гоце Смилевски, познат на българската публика като автор на постмодерния шедьовър „Разговори със Спиноза“. „Сестрата на Зигмунд Фройд“ е отличен с Наградата за литература на Европейския съюз за 2010 г.

Книгата ще бъде представена на 2 септември от 20 ч. в Художествената галерия от нейния преводач, проф. Божидар Манов. Актрисата Теодора Духовникова ще прочете откъс от романа.


Другата книга, с която „Колибри” ще ви запознае „Изгубени в мола – малки софийски истории“ е „талантлива, умна, майсторски написана книга, изпълнена със скрита човечност и състрадание.“ И още, за да цитираме думите на големия Валери Петров, този чудесен сборник с разкази „ще остави в душата ви искрящо кристалче човеколюбие“. И няма как да е другояче, защото автор е неподражаемият Чавдар Шинов, който има в актива си над трийсет книги: сборници с разкази и фейлетони, комедията „Апахите в края на лятото“, романът „Да се любим на инат“, популярни пиеси и книги за деца. По негови сценарии са създадени едни от най-обичаните български филми.

„Изгубени в мола – малки софийски истории“ ще бъде представена на 2 септември от 18 ч. в Художествената галерия от автора Чавдар Шинов и Светлозар Желев. Очарователната Теодора Духовникова ще предложи откъс на вниманието на публиката.


Очакваме ви!


Автор: Изд. Колибри
27.08.2013 г. 16:18
Посетено: 1685
Етикети: издателство Колибри, Аполония, нови книги, премиери, Чавдар Шинов, Гоце Смилевски, Изгубени в мола – малки софийски истории, Сестрата на Зигмунд Фройд
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17510-izdatelstvo-kolibri-na-apoloniya