Издания / премиери

Премиера на романа "Опасна монета" от Боряна Дукова

Тайнствена монета въвлича в опасна игра испански бизнесмен и младата му преводачка...

Премиера на романа "Опасна монета" от Боряна Дукова


◊ ПОКАНА

Заповядайте
на
премиерата на романа „
Опасна монета” от Боряна Дукова, издателство „Монт”.

Поетесата и писателка Мирела Иванова ще представи романа.

Журналистът Георги Митов-Геми ще разговаря с авторката Боряна Дукова за поредицата й полукриминални истории, включваща „Кървава малага” и „Опасна монета”.

Събитието е на 25 юни, вторник, от 18.30 ч., 
в кафе-книжарница „Ориндж Бук Център“, ул. „Граф Игнатиев” №18, ет 4.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА И АВТОРА

Тайнствена монета въвлича в опасна игра испански бизнесмен и младата му преводачка.

Младата преводачка от "Кървава малага" Ирина е изправена пред ново, почти мистериозно предизвикателство.

В красивата Розова долина, тя случайно се натъква на старинна монета от времето на тракийския владетел Ситалк. Едно необичайно съвпадение и трагичната смърт на млад полицай я карат да задържи находката си. Много други хора също търсят изгубената монета. Младата жена ще се срещне със стара любов и ще се изправи срещу испанския си шеф, за да намери изход от заплетената ситуация.

*

Книгата ни въвлича в истинско приключение, което Боряна Дукова разказва правдоподобно и увлекателно, без да пропуска да ни покаже и автентични хора, и красиви природни картини, и късчета от културната история на България и Испания.
Мирела Иванова (поетеса и писателка)

Озовали се в рискови ситуации, героите установяват, че понякога е неизбежно да поставят емоциите пред логиката, дори когато това усложнява нещата още повече. Интригуващата българо-испанска нишка може да бъде разказана толкова достоверно само от автор, който е бил там.
Ивайло Харалампиев (журналист, кореспондент в Мадрид)


Боряна Дукова е родена в Габрово. Завършва испанска филология в СУ „Климент Охридски“. Преподава испански език в същия университет и превежда художествена литература към издателствата „Съвременник“, „Еднорог“, „Колибри“. Първата й книга, „Сърцето не лъже“ (1999) събира вече публикуваните й разкази в периодичния печат. Втората книга „Новели“ излиза през 2000 г. Следващата й книга "Кървава Малага" излиза през 2012 г. Публикува разкази и статии за Испания в културната притурка на вестник „Капитал“ и списание „Одисей“, пиеси и романи.
Автор:
Изд. „Монт”
Публикация:
22.06.2013 г. 15:27
Посетено:
1525
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17283-premiera-na-romana-opasna-moneta-ot-boryana-dukova