Издания / премиери

Премиера на романа "Гравьор на сънища" от Александър Секулов

Историята на раздялата като щастлива вечност

Премиера на романа "Гравьор на сънища" от Александър Секулов


◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" и Александър Секулов
Ви канят на
 
премиера на романа "
Гравьор на сънища".

07 юни, петък, от 19.00 ч.,
галерия "Ракурси", ул. "Хан Крум" 4 а

 
"Гравьор на сънища" e роман в три части, които за първи път се издават заедно - "Колекционер на любовни изречения", "Малката светица и портокалите" и Последната рота на капитан Кок".

Книгата разказва две истории едновременно: на жена с безброй мъже и на няколко мъже с една жена. Сред лабиринти от време преминават Грейс, бивша циркова актриса с дъждовен поглед и ментова дарба да се люби, колекционерите на напълно необходими неща Матео Плюшкин и Леополд Пушкин, майсторът на сребро Йосифидиус Йо., високият пътуващ магьосник Наско Х., тъмната му сянка Негро Хосе, Джордж Хоразиус, Джордж Закариъс, джентълмените на обира Бастиан Херце Монтоливо и Елвер Баняга, малките светци под балконите на Валпарайсо, красивите прахосници на имена Даниеле Синсероса и Франк Стенли, неуморният изследовател на носталгията Лемуел Кардингтън Суифт, както и любовниците от черен пипер в ротата на капитан Кок.

Всички търсят земи, в които любовните истории не се разказват докрай; където истината има хиляди лица и всяко едно би могло да бъде както фалшиво, така и неустоимо вълнуващо, а щом е неустоимо и вълнуващо, то истината за него няма абсолютно никакво значение не само сег
а, но и никога, до самия свършек на дните, нещата и историите.


Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
05.06.2013 г. 21:50
Посетено:
1480
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17175-premiera-na-romana-gravyor-na-sanishta-ot-aleksandar-sekulov