Издания / премиери

Премиера в София на приказката-игра "Голямото приключение на малкото таласъмче"

Представят първа по рода си детска книжка

Премиера в София на приказката-игра "Голямото приключение на малкото таласъмче"


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера в София на приказката-игра "Голямото приключение на малкото таласъмче"

"Голямото приключение на малкото таласъмче" е първа по рода си книга-игра за най-малките не само в България, но и по света. В нея децата, в ролята на „малкото таласъмче Таласъмчо”, имат възможността да се потопят в един приказен свят, за да намерят храна за зимата за лакомото си коремче. Авторът Никола Райков обещава "близо сто начина" да прочетете книгата и "двадесет възможни края", както и специални съвети към родители, които искат да се включат активно.

Премиерата на книгата за София ще се състои на 3 юни, понеделник, от 19:00 в социален център "Аделанте", който се намира на ул. "Гурко" 27 (сградата във вътрешния двор). Социален център "Аделанте" е свободно социално пространство - оазис на некомерсиално общуване, без йерархия - място за срещи, обмен на идеи, мисли, творчество и културни инициативи.

Авторът споделя, че неслучайно е избрал мястото за премиерата на своята приказка-игра, тъй като се чувства съпричастен с идеите и инициативите, които осъществяват хората от социалния център. Самата книжка може да бъде намерена безплатно на своя сайт prikazka-igra.com за хората в неравностойно положение. "Изкуството е опит на твореца част от него да достигне до други хора. То трябва да бъде максимално освободено от ограничения и финансови взаимоотношения, когато това е възможно." - казва 31-годишният автор на книгата, която първоначално е създал за своя 3-годишен син.



Автор:
Публикация:
03.06.2013 г. 08:23
Посетено:
1760
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17148-premiera-v-sofiya-na-prikazkata-igra-golyamoto-priklyuchenie-na-malkoto-talasamche