Издания / премиери

Представяне на нов учебник на НБУ по български език за чужденци

"Здравейте!" - нов модерен учебник, съобразен с Европейската езикова рамка

Представяне на нов учебник на НБУ по български език за чужденци


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на “Здравейте!” - нов учебник на НБУ по български език за чужденци (ниво А1-А2)

На 21 май 2013 г. от 13,00 ч. в Библиотеката на Нов български университет ще бъде представен нов учебник на НБУ по български език за чужденци.

Първият учебник по български език за чужденци, издаден в НБУ, “Здравейте!” е нов модерен учебник, отговарящ на съвременните изисквания, европейските стандарти и новите технологии. Той е част от учебна поредица, която обхваща езиковите равнища от А1 до С2 и е изцяло съобразен с Европейската езикова рамка.

Автори на учебника са гл. ас. д-р Галина Куртева, преп. Кръстинка Бумбарова и преп. Стефка Бъчварова.

Екипът от автори работи повече от 30 години в сферата на чуждоезиковото обучение. Авторите имат теоретични знания и практически опит в преподаването на български език като чужд и в подготовката на учебни материали, тестове и различни видове изпити. Този учебник е опит тези знания да бъдат систематизирани и приложени на практика, на базата на определения за съответното ниво граматичен, лексикален и прагматичен материал. Той включва и резултатите от анализи на грешки и от апробации на задачи и практики.
 

Автор: НБУ
19.05.2013 г. 10:57
Посетено: 2927
Етикети: НБУ, представяне, Стефка Бъчварова, Кръстинка Бумбарова, български език за чужденци, Галина Куртева, нов учебник
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/17051-predstavyane-na-nov-uchebnik-na-nbu-po-balgarski-ezik-za-chuzhdentsi