Издания / премиери

Премиера на "Инфлация на чувствата" от Добромир Славчев в книжарница "Сиела" - Варна

Със специалното участие на Мая Новоселска и Вели Чаушев

Премиера на "Инфлация на чувствата" от Добромир Славчев в книжарница "Сиела" - Варна

 

◊ СЪБИТИЕТО

На 13 май от 19.00 ч. в книжарница „Сиела” - ФКЦ Варна ще се състои премиерата на „Инфлация на чувствата” – любовна лирика от Добромир Славчев, редактор Димитър Милов, художествено оформление Добромир Славчев, изд. „Сиела”, 2013.

Специално за събитието пристигат приятелите на автора, известните актьори Мая Новоселска и Вели Чаушев, които ще четат стихове. Лиричната книга ще представи поетът Димитър Милов. Ще прозвучи песента „Луди пеперуди” по текст на Добромир Славчев и музика на Христо Йоцов, в изпълнение на Хилда Казасян. Модератор на вечерта - Виолета Тончева.


◊ КНИГАТА

"Поезията на Добромир Славчев носи мирис на живот. В нея има обич и болка, разочарование и любов. Пред олтара на сърцето си той изповядва своите чувства. Откровено и безпощадно. Стиховете му заживяват с неговия сърдечен ритъм. И ни правят съпричастни. А това вече е знак за истинска поезия. Като мъжко ръкостискане. В творбите му има вик за близост и взаимност. Твърде често в „Инфлация на чувствата” той търси и намира спасение в самоиронията. А това го правят творците с характер, какъвто той видимо притежава. И оттам черпи сили сам да си носи кръста.

Износиха се думите

изглежда,

знам, че ме помоли

да не страдам,

без теб се чувствам

някак без одежда

и сам-самичък

взех да се нападам.

Луната пък завита

в облак дреме,

пропуска светлината

тя през пръсти,

и спусна стълба

сякаш да ме вземе,

сега изкачвам се

по нея с кръста!

Това са само няколко бегли щрихи от поетичния портрет на Добромир Славчев. Чрез книгата си той по оригинален начин е нарисувал онова, което чувства, без инфлация на чувствата. Надявам се, че подсказах на читателите, че им предстои интересна и вълнуваща среща с поезията.”

Из предговора на Димитър Милов към „Инфлация на чувствата”.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
09.05.2013 г. 20:36
Посетено:
2933
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16964-premiera-na-inflatsiya-na-chuvstvata-ot-dobromir-slavchev-v-knizharnitsa-siela-varna