Издания / премиери

Представяне на поетичната антология "За Шумен"

Представяне на изданието в Шумен и София

Представяне на поетичната антология "За Шумен"


◊ ПОКАНА

Имаме удоволствието да Ви поканим на представянето на поетичната антология "
За Шумен", което ще се състои паралелно в Шумен и София.

На 26.04.2013 г. (петък) - в Арт салон студио 3 на Радио Шумен от 17.30 ч., и в София - от 18.30 ч., книжарница "Хеликон", бул. "Цар Освободител" 4.

Средствата от продажбата на антологията "За Шумен", ще отидат за подкрепа на каузата за изграждане на паметник на големият български актьор Тодор Колев в Шумен.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗДАНИЕТО

В сборника "За Шумен" (изд. "Пергамент") със свои поетически текстове участват авторите - Мария Калинова, Камелия Спасова, Владислав Христов, Ясен Василев, Мирослав Христов, Иван Димитров, Васил Тоновски, Тони Теллалов, Красимир Вардиев, Йорданка Белева, Ралица Красимирова и Антоний Петров. Така между кориците на книгата могат да бъдат открити автентични текстове на някои небезизвестни съвременни български поети от 90-те години до наши дни. Част от тях са носители на престижни национални награди за литература или драматургия, представителни в някои отношения за развитието на поезията в България.

Изборът на авторите в изданието донякъде съпоставя националното и регионалното, родното и местното, за да проблематизира йерархичното разбиране за литературата и ролята на град Шумен в културата ни. Предговорът е дело на литературния критик Иван Карадочев. В работата по антологията участват и Иво Рафаилов (автор на кориците), и Теменуга Маркова (коректор).

Книгата излиза по проект на Общински фонд "Култура" на община Шумен.
Автор:
Организаторите
Публикация:
23.04.2013 г. 08:23
Посетено:
1295
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16874-predstavyane-na-poetichnata-antologiya-za-shumen