Издания / премиери

Премиера на книгата "Задкулисието на прехода. 1. Меглена Кунева"

Начало на нова поредица, посветена на неизвестни детайли от безкрайния български преход

Премиера на книгата "Задкулисието на прехода. 1. Меглена Кунева"


◊ ПОКАНА

Издателство "Изток-Запад" и Антон Тодоров имат удоволствието да ви поканят на

представянето на книгата "Задкулисието на прехода. 1. Меглена Кунева"

На 17 април, сряда, от 18.00 часа
в книжарница Хеликон - България, бул. "Цар Освободител" 4.


Кой, как и защо определя лицата на новата номенклатура и кои са някои от тях – това разкрива книгата-разследване „Меглена Кунева“ на Антон Тодоров, с която се поставя началото на нова поредица, посветена на неизвестни за широката общественост факти, дефиниращи облика на посткомунистическия период.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

Защо определени хора в България са подбирани, обучавани, получавали нужното образование и лансирани, за да стигнат до различни нива на държавната власт и на бизнеса? Защо тези хора са сякаш абонирани за властта след падането на комунистическия режим (а някои и по негово време), на какво се дължи изборът точно на тези лица, каква е технологията на набиране и присъствие в тази нова номенклатура? Кои са т. нар. промоутъри на тези хора и защо те избират за свои кукли на конци лица с такива профили? Каква е тайната на политическото „безсмъртие“ в България и устойчивостта в българската политика – свързана ли е с притежаването на полезни за българското и международното задкулисие качества? Книгата на Антон Тодоров „Меглена Кунева“ отговаря на тези и редица други въпроси, засягащи годините на преход в България и лицата, взели активно политическо участие в него.

Изданието „Меглена Кунева“ разкрива неизвестни факти от задкулисието на политическата сцена както у нас, така и в международен план. Изследването не описва цялостната картина на случилото се през годините на късната комунистическа диктатура, падането на тоталитарния режим и периода на преход; то съдържа изследователски опити, анализи на части от реално случилото се в този период, подбрани с оглед на основната тема, а именно: историята около проекта „Движение България на гражданите” и политическия генезис на неговия лидер Меглена Кунева. Сред изложените от автора доказателства са документи за участието на лидера на Движение България на гражданите в мероприятия на ЦК на БКП и Държавна сигурност, за действията й срещу България по време на нейното участие във властта и др.

Книгата „Меглена Кунева“ поставя началото на нова поредица на Антон Тодоров и издателство „Изток-Запад“ – „Задкулисието на прехода”, посветена на неизвестни детайли от безкрайно проточилия се и турбулентен български преход.




Автор:
Изд. "Изток-Запад"
Публикация:
17.04.2013 г. 12:47
Етикети:
политологияполитикапремиера на книгаиздателство Изток-Запад
Меглена Кунева
Задкулисието на прехода
Антон Тодоров
Посетено:
1781
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16821-premiera-na-knigata-zadkulisieto-na-prehoda-1-meglena-kuneva