Издания / премиери

Премиера на новата книга на Рангел Вълчанов "Хем съм сам, хем няма никой!"

Третата мемоарна книга на Рангел Вълчанов

Премиера на новата книга на Рангел Вълчанов "Хем съм сам, хем няма никой!"


◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на книгата "
Хем съм сам, хем няма никой!" на режисьора Рангел Вълчанов

На 9 април от 18.00 ч. в Дома на киното.

Представянето ще е съпроводено и от прожекция на неговия филм "Немирната птица любов", а в срещата с режисьора ще участва и актьорът Ицхак Финци.


“Времето, в което живеем, много се напряга, бе, уважаеми! Бърза за някъде! За къде бързате, бе, ало?! Страх ви е да не изпуснете влака на някое друго ВРЕМЕ, или просто, комплексирани от чувството за малоценност, нищожност, се фукате и търсите алиби да се оправдаете…”


◊ ЗА АВТОРА

"Хем съм сам, хем няма никой!" е третата мемоарна книга на Рангел Вълчанов. Роден е в Кривина, Софийско, през 1928 г. Завършил е театрална режисура при проф. Боян Дановски във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ (1953). Работи в СИФ „Бояна“ от 1952 г. като асистент-режисьор и режисьор. Член е на Европейската филмова академия и народен артист. Известни с оригиналността на художественото му мислене са филмите му „Инспекторът и нощта“, „Вълчицата“. От 1970 до 1972 г. работи в Чехословакия, където заснема „Лице под маска“ и „Шанс“. После отново в България продължава да изненадва с нестандартните си решения в „Следователят и гората“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „За къде пътувате?“, „А сега накъде?“. През юли 2006 г. започва дългоочакваното продължение на филма „А сега накъде?“ – 20 години по-късно със заглавие „А днес накъде?“.

Избран е за филмов режисьор номер 1 на България през XX век.

Рангел Вълчанов е автор на книгите: „
Всички ще умрем, а сега наздраве“ (2010) и Ура! Най-после и онемях!“ (2012). "Хем съм сам, хем няма никой!" е третата му мемоарна книга.
Автор: Изд. Сиела
08.04.2013 г. 11:36
Посетено: 4958
Етикети: Рангел Вълчанов, мемоари, премиера, Издателство Сиела, кинорежисьор, хем няма никой, Хем съм сам
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16744-premiera-na-novata-kniga-na-rangel-valchanov-hem-sam-sam-hem-nyama-nikoy