Издания / премиери

Представяне на книгата "Слънчев бряг – код жълто" от Любомир Николов

Сборник от три новели

Представяне на книгата "Слънчев бряг – код жълто" от Любомир Николов


◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" и Любомир Николов Ви канят на

премиера на книгата "Слънчев бряг – код жълто".


27 март (сряда) от 18.30 ч.
в галерия "Снежана", ул. "Денкоглу" 30.

Книгата ще представят Митко Новков и Орлин Йорданов.


Любомир Николов е автор на сборниците с разкази „Въжеиграчът Карой” и „Очи на сляп, език на болен” номинирани за наградата Хеликон през 2010 и 2012 г. Носител е на наградата „Чудомир” и на други литературни награди. Публикувал е в „Капитал Лайт", „Труд”, „Литературен вестник”, „ЛИК”, “Сега”, „Съвременник", „Знаци”, „Страница”, „Море”, „Новинар”, както и в няколко български и чужди антологии. Разкази на Любомир Николов са публикувани на английски, испански и словашки език.

 
◊ ЗА КНИГАТА

„Слънчев бряг – код жълто” е сборник от три неочаквани новели, далеч от ежедневната логика и повторения.

"YouTube - my love" e новела за онова бъдеще, където светът се променя, а ние не. В новия свят паметниците, които остават след нас са дигитални. Още по-интересно е, ако някой, като героят Виктор иска да остане на всяка цена и надминава всякакви очаквания. В текста бъдещето вече е дошло. То е почукало на вратата и без да го каним, вече е в домът ни.

Били ли сте в Слънчев бряг? Виждали ли сте екстаза на мултиезичните тълпи? Втората новела „Слънчев бряг – код жълто” е заредена с експлозивен и заразителен хумор. Въпреки, че текстът е облякъл униформата на роман, действието се развива светкавично, като в борбата сумо.

„Гран Виа” ще ви захвърли в близкото бъдеще. Неочакваният сюжет описва психиатър, енигматичен пациент, страдащ от личностово разстройство и всичко, което им се случва, когато историята напуска лекарският кабинет. Тази новела картографира географията на самотността, ползването на другия като средство, необходимостта от нови и работещи идеи. Героите от страниците не са на себе си. Тяхната неудържимост, брутална жизненост и дребни престъпления грабват вниманието, а наситеният език с малко думи казва повече.

 

 
Автор: Изд. Сиела
26.03.2013 г. 14:07
Посетено: 1166
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16647-predstavyane-na-knigata-slanchev-bryag-kod-zhalto-ot-lyubomir-nikolov