Издания / премиери

Премиера на "Когато Ницше плака" от Ървин Д. Ялом

Най-обсебващия роман на Ървин Д. Ялом

Премиера на "Когато Ницше плака" от Ървин Д. Ялом


ПОКАНА

Литературен клуб "Спирт & Спирит" и ИК „Колибри“
ви канят на

премиерата на
"Когато Ницше плака" от Ървин Д. Ялом

На 25 март 2013 г. от 19.00 ч. в ресторант "Рубаят",
НДК вход А5 (до пилоните).


"Когато Ницше плака" е възхитително съчетание на философия, психотерапия и драма. Красивата и свободомислеща Лу Саломе моли известния виенски лекар д-р Бройер да помогне на ексцентричния й приятел - самия Фридрих Ницше. Ницше, изпаднал в дълбока психическа криза, е все още неизвестен, Зигмунд Фройд е начинаещ лекар, свръхчовекът и психоанализата са в зората на своето случване, а развръзката на този елегантен интелектуален трилър го превръща в паметно удоволствие.

Ървин Д. Ялом е почетен професор в Станфордския университет, автор на високо ценени от критиката бестселъри и изключително търсен психиатър и терапевт. С годините успява да примири двете си големи страсти - писането и психотерапията. И го постига, защото е убеден, че целта им е една и съща: да помагат на хората по пътя към повече свобода и спокойствие.

Едноименният филм по романа „Когато Ницше плака“ е сниман в България, на територията на Русе. Части от мейкинга ще прожектираме на събитието.

В изтънчената атмосфера на ресторант "Рубаят" ще се срещнем и с видни български психолози и литератори, за да поговорим за всичко, което ги свързва. Не пропускайте тази уникална литературна сбирка около забележителното произведение на психиатъра-писател Ървин Ялом, с хубавото вино на "Рубаят" и в духа на събитията на "Спирт & Спирит"!

Очакваме ви!


◊ ОТЗИВИ ЗА РОМАНА

„Ялом е човек с широкоспектърни творчески интереси и един от най-зашеметяващите и еклектични писатели на нашето време.“
- Джей Парини, писател

„Пленителен роман за страстта.“
- Лос Анжелис Тайм Бук Ревю

„С този възхитителен роман Ървин Д. Ялом доказва, че е голям писател и ясновидец на човешката психика.“
- Роло Мей

„Четиво, което те поглъща. Силно вълнуваща и добре разказана история, която ще достави удоволствие на всички, предпочитащи идейна литература!“
- Колин Уолтърс, "Уошингтън Таймс"
 
„Как сме могли да живеем досега, без да познаваме творчеството на д-р Ървин Д. Ялом? Не се случва всеки ден книгите по психотерапия да се четат като романи.“
- Жьонвиев Дьолези, „Либерасион“


Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
24.03.2013 г. 14:48
Етикети:
романкнигапремиераиздателство Колибри
Когато Ницше плака
Ървин Д. Ялом
Посетено:
2235
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16637-premiera-na-kogato-nitsshe-plaka-ot-arvin-d-yalom