Издания / премиери

Премиера на "Всичко е включено в цената" от Антон Терзиев

Съвременна българска проза

Премиера на "Всичко е включено в цената" от Антон Терзиев


◊ ПОКАНА

ИК "Жанет 45" има удоволствието да ви покани на

премиерата на "
Всичко е включено в цената" от Антон Терзиев.

14 март 2013, четвъртък, 19 часа
betahaus Sofia
ул. "Крум Попов" 56-58


◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Антон Терзиев е роден през 1977 г. в София. Завършва НХА (магистърска степен по керамика). От 1996 г. до 2007 г. има пет самостоятелни изложби. Той е и автор на пърформанси, акции, видеоинсталации и няколко късометражни филма. Награждаван е за поезия и проза. С изложбата – “Ликвидация” печели наградата на радио RFI за 2004 г. Лауреат е от конкурса за къс разказ “Рашко Сугарев” на Фондация “13 века България” за 2007 г. и “Златен ланец” на в-к “Труд”. Включен е в “50 international emerging artists” от сп. “Contemporary” за 2006 г.


Разказите на Антон Терзиев се опитват да формулират от какво боледуват хората бидейки физически напълно здрави. Дълбоко го интересува „по колко интересни, оригинални и необикновени начини с никой нищо не се случва”. Подобно на репортажното следене, той пътува с героите си, мълчи заедно с тях, губи се, отказва се.

В новата му четвърта книга “Всичко е включено в цената” историите свършват там където биха могли да започнат. Прецизното описание на безнадеждната консумация на живот, вещи и време подарени неизвестно защо на всеки от нас, създава усещане за апокалиптичност.

Добри градски приказки от ниските социални етажи, написани с похвата на луксозните списания за стил на живот, които ще ви помогнат да преборите синдрома на хроничната умереност.

Редактор на сборника е Виктор Самуилов, а оформлението е дело на Галя Йотова.



Автор:
ИК "Жанет 45"
Публикация:
14.03.2013 г. 12:50
Етикети:
Посетено:
963
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16552-premiera-na-vsichko-e-vklyucheno-v-tsenata-ot-anton-terziev