Издания / премиери

Представяне на книгата "Две поколения" на Боян Бенев

Една оптимистична визия за бъдещето на България

Представяне на книгата "Две поколения" на Боян Бенев


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на книгата "
Две поколения" на Боян Бенев

Навръх националния празник на България бъдещето на страната изглежда по-несигурно от всякога. Случайно или не, точно в този момент се появява книгата „Две поколения” на Боян Бенев с дръзката амбиция да проследи някои от важните социални, икономически и политически процеси, които предстоят на България като държава и българите като народ през следващите 40 години.


Представянето на книгата ще се състои на 5 март 2013 от 19:00 в "+това" (ул. "Марин Дринов" 30), където всеки ще може да се запознае и да разговаря с автора.

 
ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Авторът
Боян Бенев е роден в България, но напуска страната с родителите си едва шестгодишен и отраства във Великобритания. Там завършва икономика в лондонския Юнивърсити колидж, регистрира първата си компания на 16 и е избран (на 23) за най-добър млад предприемач в Обединеното кралство в престижната анкета на списание Start Your Business. Паспортът, акцентът и биографията му го определят много повече като британец, отколкото като българин.

Следва едно голямо „но”. И то е, че Боян предпочита да свърже бъдещето си не с бъдещето на Великобритания, а с бъдещето на България.

И от 2009-а насам работи като консултант на големи български компании в областта на маркетинга, продажбите, медиите и информационните технологии, създател и председател е на Българският клъстер за предприемачество и иновации – сдружение, чиято основна цел е да обедини и фокусира енергията на най-влиятелните български организации, работещи в сферата на предприемачеството.

Безценният опит, натрупан от Боян на фронта на бизнеса и предприемачеството в двете му родини и дълбоката му увереност, че в България най-доброто предстои, го мотивират да сподели една оптимистична визия за бъдещето на страната ни в книгата „Две поколения”.

Някои от важните въпроси, на които книгата се опитва да отговори са следните:

Защо Българите се срамуват от собствената си държава? Къде е бъдещата сила на Българската икономика? Ще се върнат ли в родината си някой ден българите, живеещи в чужбина и до какво ще доведе това? Колко време ще мине преди да дочакаме хубаво бъдеще за страната ни?

Отговорите им са в „Две поколения” (ИК "Жанет 45", 2013), която ще се появи в добрите книжарници в цялата страна на 3-и март на цена от 10.00 лв.


***

„Тя е толкова важна с това, което казва, колкото с онова, което премълчава; с това, което знае, колкото с онова, което не знае или отказва да знае.”
Миглена Николчина, литературен критик,
редактор на книгата





Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
04.03.2013 г. 19:53
Посетено:
1762
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16471-predstavyane-na-knigata-dve-pokoleniya-na-boyan-benev