Издания / премиери

Представяне на "24 чисто нови приказки" от Величка Настрадинова

Представяне на книгата в Благоевград

Представяне на "24 чисто нови приказки" от Величка Настрадинова


◊ СЪБИТИЕТО

Регионална библиотека „Димитър Талев“ - Благоевград, Детски отдел, СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ - V клас, с рък. г-жа Л. Димитрова и В. Узунова, и издателство „Летера“ организират на 5 март от 14.30 часа

представяне на новата книга на писателката
Величка Настрадинова „24 чисто нови приказки”

Величка Настрадинова има над 18 издадени книги в широка жанрова гама – исторически романи, разкази, фантастика и др. Сред авторските й търсения безспорно се открояват книгите й за деца.


ЗА КНИГАТА

24 чисто нови приказки са подобни на „33 приказки и половина”. Само че са чисто нови. И в тях става дума за сови, светулки, папагали, феи, котки, мравки, ветрове, мишлета, стрелци… и тем подобни персонажи. Приказките са весели и говорят на децата на разбираем език. Авторката се старае ненатрапчиво да внушава добри мисли, стремеж към духовно издигане и любов към всички твари, които населяват тоя свят, който ние, хората, считаме за лично наш. А той е за всички – и за охлювите, и за тревите.

Приказките се развиват в нашето време. Понякога и авторката участва в тях, без да претендира, че е приказна героиня. Там има и деца, и възрастни, чиито действия са реални, без да се нарушава приказната действителност.

Рисунките в книгата са на възпитаниците на школата „Мода и дизайн“ с ръководител Милена Владкова към Националния дворец на децата – София.


Автор:
Соня Иванова
Публикация:
04.03.2013 г. 14:29
Посетено:
1397
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16469-predstavyane-na-24-chisto-novi-prikazki-ot-velichka-nastradinova