Издания / премиери

Представяне на поредицата "Нова поезия и проза"

Стоян Ненов, Белослава Димитрова, Александър Христов четат откъси от своите дебютни книги

Представяне на поредицата "Нова поезия и проза"


◊ СЪБИТИЕТО

19 февруари 2013 г. (вторник), 19:00 ч.
Петното на Роршах
София, ул. "Христо Белчев" № 8

С представянето на стихосбирката „Начало и Край“ на Белослава Димитрова и двете белетристични книги „Следобеди които...“ на Александър Христов и „Острови“ на Стоян Ненов издателството на Софийски университет “Свети Климент Охридски“ започва литературна поредица за дебютни книги „Нова поезия и проза“. За рецензенти и редактори са привлечени проф. Боян Биолчев, проф. Валери Стефанов и д-р Ани Илков, а художник–оформител на поредицата, също дебютант като авторите, е Виктор Георгиев.

Инициативата на университетското издателство, идея на директора Димитър Радичков, е насочено към обещаващи млади български автори. До средата на годината се очакват следващите три книги от поредицата.


◊ АВТОРИТЕ

Белослава Димитрова е родена през 1986 г. в София. Завършва немска филология и журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работи в Българско национално радио. Дебютира през 2012 г. в „Литературен вестник“.

Стоян Ненов (1987) е роден в Карлово. Учи българска филология, литература и творческо писане в Софийски университет. Разказите му са публикувани в редица печатни и онлайн издания, превеждани са на английски и италиански. Дебютният му сборник „Острови” събира най-добрите истории, писани от него през последните три години.

Александър Xpucmoв е роден в София. Завършва българска филология и магистратура по литература и творческо писане в СУ „Cв. Климент Охридски". Негови разкази са публикувани в печатни и електронни медии. Носител е на няколко литературни награди, последната от които е националната литературна награда „Тодор Влайков" от 2012 г. за новелата „Африка".



Автор:
Виолета Копринова
Публикация:
18.02.2013 г. 15:56
Посетено:
1945
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16376-predstavyane-na-poreditsata-nova-poeziya-i-proza