Издания / премиери

"Операция "Райски газ" с премиера в Пловдив

Нова книга на Петър Краевски. Хумор, с който се диша по-леко!

"Операция "Райски газ" с премиера в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

ИК "Жанет 45" и книжарница "Хермес"
представят
Операция "Райски газ" от Петър Краевски

Книгата ще представи Здравко Дечев

20 февруари 2013 г. (сряда), 18:00 ч.
книжарница "Хермес" - Централ,
Пловдив, ул. "Патриарх Евтимий" №12, ет. 2


Вече е в ход „Операция "Райски газ“! Веселите досиета на Прехода са разсекретени! Не пропускайте тази разтърсващо смешна книга на Петър Краевски, от която ще разберете: Що е това хумористичен разказ на ужасите? Кои са най-веселите наемни убийци на света? Кой е Дебелия Джъстин и защо подлежи на ликвидация? Може ли ром да пътува във времето с кон, каруца и противогаз? Как се прави успешен алъш-вериш с извънземно? Има ли поразяваща мощ авангардното изкуство? Откъде тръгват смешните абсурди в медиите? През какви перипетии преминава най-невероятното околосветско пътешествие на всички времена… или защо на лирическия герой понякога му писва и решава да се евакуира от своя разказ?

Всичко това и още много активни смехо-мероприятия – само в „Операция "Райски газ“! Прочетете я. Без да е лековата, книгата има лековит характер – неусетно отстранява болестните образувания на Прехода като мизантропия, глупост, безгръбначие, нихилизъм, дебелоочие, лошо настроение и други такива.
„Операция "Райски газ“ – хумор, с който се диша по-леко!


◊ ЗА АВТОРА

Петър Краевски е роден на 16.08.1969 г. в гр. Пловдив. Завършил е Английска гимназия през 1988 г. и специалностите Английска филология и Журналистика.
Автор на три книги с хумор и сатира: "Стриптийз по всяко време", "Вятър от консерва", "Ало, как сте?", както и на една с поезия "Сомнамбул" (2006, ИК "Жанет 45").

Организатор на националния поетичен конкурс "За един по-човечен свят". Бил е автор и водещ на сатиричното радио и тв предаване "ПЕТКРАСКИ", с което печели първа награда в категорията "хумористично предаване" на международния конкурс "Сребърна вълна" в Албена през 2002 г. През същата година печели специална награда в категорията "радиопредаване за етносите" на същия международен конкурс. Бил е програмен директор на радио и телевизия "Веселина". Автор и водещ на сатиричната видео-класация „Вашите истории”.

Дългогодишен сътрудник на редакция "Хумор, сатира и забава" към БНР, "Златният кос", в. "Стършел" и др. Бил е редактор на сатирични страници в редица печатни медии. През 2002 г. е с номинация на международния конкурс Prix Europa в Берлин за предаването "Етно форум". Номиниран за наградата на Пловдив за 2003 г. (журналистика).

През 2006 г. е с номинация на медийния фестивал "Осмата муза" за филма "Живата енергия", на който е режисьор. Лауреат на конкурси за поезия и сатира.

Последни по-важни награди:
. Лауреат на конкурса за SMS-поезия в НДК, 2006 г.
. Лауреат на конкурса „Още стихове за вечните неща”, 2006 г.
. Лауреат на конкурса „Очи за себе си”, 2007 г. и др.


Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
17.02.2013 г. 16:26
Посетено:
1202
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16371-operatsiya-rayski-gaz-s-premiera-v-plovdiv