Издания / премиери

Представяне на стихосбирката "Любов една" от Пеньо Иванов

Поетична вечер в столичната галерия "Класика"

Представяне на стихосбирката "Любов една" от Пеньо Иванов


◊ СЪБИТИЕТО

Шеф Пеньо Иванов разкрива емоциите си в стихосбирка

Прочулият се като организатор на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, кампанията „Пазител на традициите” и много други инициативи шеф Пеньо Иванов ще покаже непозната досега страна от себе си на специална поетична вечер в столичната галерия „Класика”.

Във вторник, 5 февруари, от 18,30 часа, той ще представи пред отбрана публика първата книга от тритомното издание „Любов една”. Стихосбирката съдържа авторски поетични творби на шеф Иванов, и както той самият казва – „Част от моите емоции”.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

„В момента държиш в ръцете си първата книжка от една поредица. Не я наричам стихосбирка, защото аз не съм поет. Аз съм готвач. Научих едно и зная – ястието, за да стане вкусно, освен качествени продукти, се нуждае и от любов. Обичайте това, което правите, за да стане добро!”, е написал Пеньо Иванов в книжката.

По професия шеф Иванов е готвач с над 20-годишен стаж, който е приготвял специалитети за световноизвестни звезди и политици. Известен е с тематичните си менюта, както и с това, че основава първата у нас фирма за комплексно консултиране на ресторантския бизнес – „Ивитал консулт”.

„Любов една” вече може да се намери в книжарниците на пазара, с корична цена от 18,88 лв. Тя е придружена с диск, на който са записани изпълнения на всички творби, включени в книгата. Стиховете са прочетени от Пеньо Иванов, композитор е Костадин Генчев, а инструменталните изпълнения са на Димитър Бенков.

Домакинът на поетичната вечер, посветена на любовта - галерия „Класика”, е място, където са гостували десетки известни наши творци. Създадена преди 20 години от Виолета Панайотова, галерията е показвала творби на Жюл Паскин, Георги Данчов-Зографина, Хенрих Дембицки, Николай Павлович, Антон Митов, Никола Ганушев, Елисавета Консулова-Вазова, Вл. Димитров-Майстора, Атанас Михов, Борис Денев, Никола Танев, Иван Табаков, Васил Захариев, Наум Хаджимладенов, Преслав Кършовски, Васил Стоилов, Златю Бояджиев,Дора Кънчева, Бенчо Обрешков, Елиезер Алшех, Константин Трингов, Иван Пенков, Димитър Казаков, Генко Генков, Найден Петков и много други, и е била място за творчески вечери, изпълнени с много топлина и емоции.


◊ ЗА АВТОРА

Ш
еф Пеньо Иванов е съосновател на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите -7. (А.Р.И.З.-7). Идеен основоположник – инициатор и организатор, на Националната инициатива “Пазител на традициите”. Организатор на Национален кулинарен фестивал “Пъстра трапеза”. Организатор на проектите “Жива кулинарна традиция” по програма “Младежта в действие” на Европейската комисия. Организатор на национален конкурс за детски рисунки “Рецептите на баба”. Рицар на Храма на рицарите-тамплиери на Ерусалим - България. Един от 30-те финалисти в “Човекът, който ме вдъхновява” в проекта на jobtyger.tv – 2012 г.



Автор:
А.Р.И.З.-7
Публикация:
04.02.2013 г. 13:12
Етикети:
А.Р.И.З.-7поезиястихосбирка
галерия Класика
Любов една
шеф Пеньо Иванов
Посетено:
1437
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16280-predstavyane-na-stihosbirkata-lyubov-edna-ot-penyo-ivanov