Издания / премиери

Представяне на "Рай" от Радослав Гизгинджиев във Варна и Бургас

Арт инсталации и срещи с автора

Представяне на "Рай" от Радослав Гизгинджиев във Варна и Бургас


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на романа "Рай" от Радослав Гизгинджиев във Варна и Бургас

След ексцентричните и визуални представяния на новия роман „РАЙ“ от Радослав Гизгинджиев в Пловдив и Велико Търново, следващите градове, в които ще може да се насладите на зрелищното събитие, са Бургас и Варна.

• Бургас

Книгата ще бъде представена в Бургас в Cafe del Sol (ул. "Оборище" 80) на 28 декември от 18:30 ч. от младата актриса Анелия Желева. През целия ден ще може да се насладите на стотици листи с цитатите на „РАЙ“, разположени в пространството, както и на ефектни кадри по теми от книгата.

• Варна

От 31 декември до 5 януари, варненци ще имат възможността да станат свидетели на същата инсталация в Арт зона „На тъмно“ ("Стефан Стамболов" 2) Самото представяне и среща с автора й, ще бъде на 5 януари от 18:00 ч.

Последния месец това събитие се случи в Пловдив и Старата столица и предизвика огромен интерес, не само заради инсталацията „Страници от Рая“, но и заради цитатите от книгата. Потребителите в социалната мрежа споделят и коментират цитати от романа. Очакванията на критиците се оправдаха и „РАЙ“ се очерта като една от най-провокативните книги за 2012 година. Макар и да е изминал месец от излизането й, тя набра невероятна скорост на българския пазар.


◊ ОЩЕ ЗА КНИГАТА

Книгата разказва за 10 преплитащи се съдби на фона на разтърсваща любовна история. За мистерията, която е живота, за „незабравимия непознат“; за тези, които срещаме по пътя си и за дните, в които една прегръдка може да спаси няколко живота.

„На ден получавам десетки писма, някои от които са разтърсващи, а и във всяко едно има думата „благодаря“. Хората са толкова жадни за откровено писане, веднага усещат кой борави с душата си. Много хора плачат на представянията на „РАЙ“, което за мен доказва чистотата, която вложих в книгата и за нуждата да се освободим от тъжните неща, които неизбежно ни са се случвали. Щастлив съм, че разказах тази история, на моменти страшна, на моменти много невинна, но със сигурност не съм спестявал нито дума в нея.“ - така коментира младият режисьор впечатленията си.

 

Автор:
Аспарух Станков
Публикация:
17.12.2012 г. 14:31
Посетено:
3393
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16079-predstavyane-na-ray-ot-radoslav-gizgindzhiev-vav-varna-i-burgas