Издания / премиери

Премиера на романа "Инцидент" от Станислава Чуринскиене

Една история за произхода на човешките неразбирателства

Премиера на романа "Инцидент" от Станислава Чуринскиене


◊ ПОКАНА

ИК "Жанет 45" ви кани на

Премиера на "
Инцидент" от Станислава Чуринскиене

18 декември, понеделник, 18:30
Софийска градска художествена галерия

Романът ще представи проф. Миглена Николчина


“Инцидент“ е история с класическата структура на детективски роман. С една разлика – престъпление няма, поне не в обичайния смисъл на понятието. „Инцидент“ е главоломно бърз роман, който или ще очарова читателите, или ще ги обърка, но със сигурност няма да ги остави безразлични. А четенето и самоопознаването ще вървят ръка за ръка.


◊ ЗА АВТОРА

Станислава Чуринскиене е автор на романите „Бог да благослови Стю” (2007), „Second life” (2009), „Хванаха ме да крада” (2011).

Вярва, че не бива да пише за неща, с които няма лично преживян опит и за да изпита „с кожата си” какъв е животът на емигриралите в интернет, доброволно става една от тях. За почти шест месеца се затваря в апартамента си и общува онлайн само с непознати хора в сайтове за запознанства и социални мрежи. Резултат от този опит е романът й „Second Life”, който й печели популярност сред българските читатели, а в Литва е сред най-продаваните книги за 2012 г. Той трасира пътя на следващия й проект – „Хванаха ме да крада”, горещо обсъждан в интернет пространството, който също ще излезе в трите балтийски републики през 2013/2014 г. Живее основно в Брюксел и е кореспондент за новинарски сайтове и списанията „ЕВА“ и „Жената днес“. Омъжена, има син.


Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
15.12.2012 г. 15:38
Посетено:
1355
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/16069-premiera-na-romana-intsident-ot-stanislava-churinskiene