Издания / премиери

Представяне на каталога "Вавилонската кула – креативност, толерантност, бъдеще"

Какво (не) е изкуство?

Представяне на каталога "Вавилонската кула – креативност, толерантност, бъдеще"


◊ СЪБИТИЕТО

На 4 декември 2012 г., вторник, от 18:30 ч., в галерия „Васка Емануилова“, сдружение „Light Day“ има удоволствието да ви покани на представянето на каталога „Вавилонската кула – креативност, толерантност, бъдеще“. Изданието е част от едноименния международен проект, който е финансиран от програма „Младежта в действие“.

През септември месец тази година, заедно със свои партньори от Полша, Турция и Молдова, екипът на организацията проведе многостранен младежки обмен в морската столица на България – Варна. Основните усилия бяха насочени към усвояване на нови познания, развиване на креативно мислене и толерантно отношение към другостта чрез средствата на изкуството. За целта младежите преминаха през 12-дневна обучителна платформа, която бе концентрирана около хартията като средство за изразяване на идеи и носител на послание, чрез претворяването й в многообразни форми на творчество. В протеклия като своеобразна работилница за изкуство обмен със страни граничещи на ЕС взеха участие и младежи в неравностойно положение от четирите различни държави.

Част от създадените в рамките на обмена произведения на изкуството бяха представени на 19 септември в галерия “Ракурси” при Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” във Варна. Друга важна част от реализирания проект бе работата с деца от СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" и дома за деца, лишени от родителски грижи “Другарче” в града.

Печатното издание, което ще бъде представено във филиала на Софийска градска художествена галерия, побира в себе си кратка история за емоциите и наученото от младите хора в рамките на проекта. Представен е всеки от участниците, а паралелно с това тече и визуален разказ за сътвореното изкуство във морската Вавилонска кула.

В рамките на вечерта, която ще протече и като малък празничен коктейл, ръководителите на проекта ще направят презентация на основните цели на осъществения проект, както и програмата на проведените за постигането им дейности.


Автор:
Сдружение „Light Day“
Публикация:
03.12.2012 г. 14:55
Посетено:
1396
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15978-predstavyane-na-kataloga-vavilonskata-kula-kreativnost-tolerantnost-badeshte