Издания / премиери

Премиера на "Когато времето кристализира" от Божидар Кунчев

Споделеното в книгата ми е за това, което помня и не искам да забравя

Премиера на "Когато времето кристализира" от Божидар Кунчев


◊ ПОКАНА

ИК "Хермес" и проф. Божидар Кунчев Ви канят на премиерата на новата му книга "Когато времето кристализира".

5 декември 2012 г., 16 ч.
Мраморно фоайе на НДК

Книгата ще бъде представена в рамките на Международния панаир на книгата в НДК от доц. Георги Цанков.

"Споделеното в книгата ми е за това, което помня и не искам да забравя", пише в началото на „Когато времето кристализира” проф. Кунчев.
 


◊ ЗА КНИГАТА

"Ние сме това, което помним. Ние сме това, което не искаме да забравим. Какво щяхме да бъдем, ако нямахме спомена за редките моменти на щастие, за часовете на скръб, за времето, когато са се раждали прозренията ни за смисъла и безсмислието. Ние сме нашата памет за отминалото време, за умрелите ни приятели, за трагичното в човешкия ни жребий, за светлината и мрака в историческото ни минало, за стиховете на любимия поет, за мъдрите думи на някой философ. Ние сме онази памет, без която няма идентичност, традиция и култура. И ние сме поривът да разберем и видим трайните неща в неспирния поток на времето, за които пише Александър Геров в стихотворението си „Кристали”, наричайки ги „една голяма любов”, „едно голямо вдъхновение”, „една голяма саможертва”. И които имат още много имена."


◊ ЗА АВТОРА

Божидар Кунчев
е роден през 1948 г. Литературен критик и историк; доктор, професор във Факултета по славянски филологии на СУ "Св. Кл. Охридски". Автор e на книгите “Един бял лист, едно перо” (1981), “Александър Вутимски” (1984), “Иван Пейчев” (1986), “Александър Геров” (1987), “Поглед към поезията” (1990), “Заслушан в трепетите на душата” (1990), “Напред и назад” (1996), “Насаме с Гъливер” (1997), "Човешката участ" (2003), "Да отидеш отвъд себе си" (2007). Член е на Сдружението на българските писатели.


Автор:
Яница Радева
Публикация:
30.11.2012 г. 11:07
Етикети:
Посетено:
1556
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15950-premiera-na-kogato-vremeto-kristalizira-ot-bozhidar-kunchev