Издания / премиери

Интерактивната литература се възражда с нови книги

Книгите-игри с премиера в "Хамбара"

ПОКАНА

На 30 ноември в столичния арт-бар „Хамбара" ще се проведе представяне на възраждащия се литературен жанр книга-игра. Събитието ще започне от 19 часа, а гости ще бъдат известни автори, дейци от сайта knigi-igri.net, както и много почитатели на литературата.

Темите на събитието са най-разнообразни: какви нови проекти се подготвят, кои заглавия се чакат за празниците, какво е книга-игра. Публиката ще разбере какво бе свършено за година и половина за възраждането на жанра, на какви фестивали взе участие сайта на книгите, кои са новите имена в писането на интерактивна литература.

През 90-те години книгата-игра предизвика истински фурор, като тиражите на всяка една издадена на книжния пазар надвишаваха 50 хиляди бройки. След това последва замиране, поради криза в книгоиздаването. Сега неколцина автори и фенове се обединиха в общата кауза да възродят жанра и резултатите в последната година показват значителен напредък. Книги в този жанр имат едни от най-известните преводачи и писатели в България - Любомир Николов и Богдан Русев.

Заповядайте точно в 19 часа в „Хамбара", на ул. „6-ти септември" 22, за да усетите тръпката от интерактивната литература!

Автор:
Николай Николов
Публикация:
27.11.2012 г. 11:06
Етикети:
книги-игриХамбаравъзражданеавторипремиера
интерактивна литература
литературен жанр
Посетено:
1415
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15922-interaktivnata-literatura-se-vazrazhda-s-novi-knigi