Издания / премиери

Излезе новият брой на "Световете"

Списание за култура и изкуство

Излезе новият брой на "Световете"


◊ СЪБИТИЕТО

Излезе новият брой на "Световете"

Макар да е съвсем отскоро на пазара, списание „Световете” е сред лауреатите на тазгодишните награди на София, заедно с ансамбъл „Софийски солисти” и Милчо Левиев. Екипът прие високото отличие като поредно творческо предизвикателство. Вероятно затова новият брой на изданието е пълен с изключителни четива от любими и не чак толкова познати имена.

Поезия от Евтушенко, Метерлинк и Федя Филкова, белетристика от Янко Станоев, Йовица Ачин, откъс от бестселъра „Клубът на любителите на книги и пай от картофени обелки”, който предстои да излезе за първи път на български, любопитни срещи с изкуството на Густав Климт и Уорхол, с рицаря Мавро Орбини, българинът Майкъл Арлен, режисьорите Франческо Рози, Миклош Янчо и Михаил Пандурски, актрисата Мария Статулова...


◊ ОЩЕ В БРОЯ

От новия брой на „Световете” ще научите повече за тайнствените послания на нордическите руни и концерта на Ленард Коен в Букурещ. Скандалният Ноам Чомски ще ни пренесе в „долината на мохауките”, родила формулата за пълен контрол над медиите.

Ще ви срещнем и със странната житейска съдба на двама талантливи писатели, извършили ритуално самоубийство в две различни точки на света – Росен Босев и Мишима Юкио.

Дали някога Арт Гарфънкъл ще долети с „Кондора” в България и защо според Йоненско няма театър на абсурда?

Колко вечен може да е Рим в очите на Уди Алън и кои от филмите на тазгодишната „Киномания” си струва да видим?

Всичко това можете да научите само ако отворите най-новия брой на списание „Световете”.


Автор:
Екип "Световете"
Публикация:
07.11.2012 г. 21:00
Посетено:
1570
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15775-izleze-noviyat-broy-na-svetovete