Издания / премиери

Представяне на книгата "Градът ІІ - мъжете и жените" от Сим Алексиев

ИК "Хермес" и Street Art Academy представят в София втората книга на Сим Алексиев

Представяне на книгата "Градът ІІ - мъжете и жените" от Сим Алексиев


◊ СЪБИТИЕТО

На 25.10.2012 г. четвъртък от 18.00 ч. в Street Art Academy (ул. "Цар Симеон" 70) в София издателска къща "Хермес" ще представи новата книга на
Сим АлексиевГрадът II - мъжете и жените”. Книгата и автора може би ще представи Румен Леонидов, с евентуалното специално участие на Максим Генчев.

Сим (Симеон) Алексиев е роден през 1976 г. в София. Вече 17 години заедно с Краси Алексиева ръководи галерия „Възраждане“, Стария град, Пловдив. През 2006 г. излиза дебютната му книга „Градът – градя и руша“, която бе изключително добре приета от публика и критика. Новата му книга е своеобразно продължение на темите, които вълнуват младия автор. Пише стихове от десетгодишен. Дванадесетгодишен е лауреат на детския конкурс „Искри“ на БНР. Публикувал е в сп. „Детски свят“, сп. „Тракия“, алманах „Антимовския хан“, алманах „Света гора“ и др.

 
◊ ЗА КНИГАТА

Поезията на Сим Алексиев е жива, съвременна, откровена, понякога груба, предизвикателна. Стихотворенията са послания, съблекли формите си. Така смисълът остава оголен, суров, истински. Върху света е легнала постмодерната ирония на един човек, който го мисли драматично.
Доц. Иван Станков


Това е поезия, която убива позата, за да възкреси спонтанния свят на човека. В такъв момент отпадат границите и каноните; живеещият се вглежда в раждането си точно толкова, колкото и в смъртта.

Поетът удря шамари на нашите очаквания и представи, а внезапността на тези шамари е по-­въздействаща отколкото християнската благотворителност на плесницата на едната буза.

Ако думите са се превърнали в порядък, то той ги лишава от свободата им. Сим Алексиев ги е дарил със собствената си свобода, която на пръв поглед изглежда безотговорност, но всъщност е една трудна игра на надежди в един живот, който е прекалено раздробен, за да има само едно разпятие.
Доц. д­-р Радослав Радев

Автор: Дима Алексиева
22.10.2012 г. 14:54
Посетено: 1372
Етикети: поезия, Street Art Academy, ИК Хермес, нова книга, представяне, Сим Алексиев, Градът ІІ - мъжете и жените
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15619-predstavyane-na-knigata-gradat-mazhete-i-zhenite-ot-sim-aleksiev