Издания / премиери

Премиера на "Любовта към словото. За изворите на науката за езика" от проф. Мария Китова-Василева

От Древността до края на Ренесанса

Премиера на "Любовта към словото. За изворите на науката за езика" от проф. Мария Китова-Василева


ПОКАНА ЗА ПРЕМИЕРА

Издателство "Колибри" има удоволствието да Ви покани на

премиера на книгата „Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от Древността до края на Ренесанса)“ на проф. Мария Китова-Василева.

Представянето ще се състои на 19 октомври от 18.30 ч. в салона на новооткритата книжарница „Гринуич“ на бул. „Витоша“ № 37, София.


◊ КНИГАТА

„Любовта към словото. За изворите на науката за езика (от древността до края на Ренесанса)“ е амбициозен труд, вдъхновен от идеята да бъдат осветлени промените в отношението към езика и към науката за езика от възникването на човешката цивилизация до края на Ренесанса. Опирайки се на отделните вероизповедания, авторката изследва формирането на ново съзнание и усещане за света като посочва постиженията на отделните народи и култури, създали значителни ценности в съответната област.

Мария Китова-Василева е професор от 2006 г., доктор на филологическите науки от 2002 г. Преподава в Нов български университет, изнасяла е лекции в редица чуждестранни образователни институции. Творческите й интереси са ориентирани предимно към лингвистичната историография. Тази извънредно ценна книга, създадена с впечатляваща самовзискателност, е извор на непоколебимото убеждение, че човешкото общество и езикът са продукт на паралелна еволюция.

Книгата представлява уникално по своето съдържание и мисия четиво, предназначено за студенти, любители филолози, начинаещи езиковеди и доказани експерти в областта на науката за езика.

Очакваме Ви на 19 октомври от 18.30 ч. в книжарница „Гринуич“, бул. „Витоша“ № 37!



Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
15.10.2012 г. 20:09
Етикети:
литератураисторияпремиера на книгаИзд. Колибри
лингвистична историография
eзикознание
проф. Мария Китова-Василева
Любовта към словото. За изворите на науката за езика
Посетено:
1373
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15581-premiera-na-lyubovta-kam-slovoto-za-izvorite-na-naukata-za-ezika-ot-prof-mariya-kitova-vasileva