Издания / премиери

Среща-разговор със Стела Даскалова в Медиатека Вива, Варна

Всичко започва от детството

Среща-разговор със Стела Даскалова в Медиатека Вива, Варна


◊ СЪБИТИЕТО

На 05.09.2012 г., от 18 часа, Медиатека Вива ще представи пред своите читатели книгата на Стела Даскалова "
Всичко започва от детството". Авторката очаква в залата на Медиатека Вива всички родители, желаещи да си поговорят открито за проблемите, страховете и съмненията, свързани с отглеждането на децата.

Стела Даскалова развива тезата, че негативните убеждения, с които несъзнателно обременяваме децата в ежедневното общуване, нарушава тяхната естествена хармония и е предпоставка за формиране на ниско самочувствие в по късен етап от развитието им. Ниското самочувствие и самооценка от своя страна  не могат да са основа на щастлив и пълноценен индивид.
 
За да разберем детето до нас, трябва да преоткрием детето в нас, защото преповтаряме грешките от модела по който ние самите сме били възпитавани.

''Осъзнавате ли, че от това, как се чувствате вие, зависи как се чувстват децата ви и как ще се чувстват като пораснат? Замисля ли сте се, че всяка ваша дума остава в тяхното съзнание и подсъзнание, в тяхната душа и определя начина им на мислене?''Медиатека Вива се намира на ул. "Д. Икономов" 36, Mam's and me center, ет. 2, гр. Варна
Автор: Медиатека Вива
31.08.2012 г. 16:25
Посетено: 1234
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15325-sreshta-razgovor-sas-stela-daskalova-v-mediateka-viva-varna