Издания / премиери

Премиера на "Пo пътя на маите: в търсене на една изгубена цивилизация"

Георги Лозев с нова книга

Премиера на "Пo пътя на маите: в търсене на една изгубена цивилизация"


◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "Сиела" и Георги Лозев ви канят на премиера на книгата "Пo пътя на маите: в търсене на една изгубена цивилизация"

На 31.07 ( вторник) от 18.30 ч. в книжарница "Сиела", подлеза на Ректората, бул. "Цар Освободител" 22

Авторът на "
Аз, легионерът" с нова книга

Георги Лозев е бивш легионер, настоящ рокер и вечен пътешественик. През 1996 г. постъпва във Френския чуждестранен легион, където служи повече от три години, но заради травма напуска редиците му. На него посвещава първата си книга “Аз, легионерът”. Установява се в Париж, където работи като охрана. Изпратен е за няколко месеца в Никарагуа, но те се превръщат в години и Георги и до днес живее там. Председател е на рокерския клуб “Los pistones”, с който всяка свободна минута яхва мотора си и отпрашва из джунглите на Централна Америка, защото както самият той обича да казва: „Пътят е моят живот.”
 

◊ ЗА КНИГАТА

Когато тръгнах с мотор през джунглата към най-южния град на маите – Копан, не знаех почти нищо за тази древна цивилизация. Видяното там дълбоко ме впечатли и сякаш ме накара да прогледна. Без дори да ги търся, следи, оставени от маите, се появяваха навсякъде по пътищата на Централна Америка. Буквално изскачаха изневиделица, а аз просто не можех да не ги следвам.

Книгата, която държите в ръцете си, ще ви заведе на едно пътуване с мотор от Никарагуа до Гватемала в търсене на тайните на този древен народ, чиито корени се губят в миналото, но чиято култура е оцеляла и стигнала до нас чрез странните йероглифи по паметниците на Копан и Киригуа. Ще обиколите и Мексико с автобус от Акапулко до Вера Круз, минавайки през Монте Албан, Ел Тахин и Теотиуакан.

Неизбежно ще засегнем и темата за Календарът на маите, но не за да се подготвим за края на света, а единствено и само за едно ново начало.
 
***

Фотографиите в книгата са дело на д-р Георги Райков - майстор зъботехник и магистър стоматолог, пътешественик, рокер и любител фотограф, и на д-р Ален Бурдон - бивш лекар кардиолог на Първи чуждестранен полк на Френския чуждестранен легион, председател на дружеството на ветераните от Марсилия.

 

Автор:
Издателство "Сиела"
Публикация:
27.07.2012 г. 14:30
Етикети:
Азпремиеранова книгаСиела
легионерът
Пo пътя на маите
Георги Лозев
Посетено:
1357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15233-premiera-na-po-patya-na-maite-v-tarsene-na-edna-izgubena-tsivilizatsiya