Издания / премиери

Представяне на книгата "Становление русской литературной классики ІІІ"

Нова книга на Ирина Захариева

Представяне на книгата "Становление русской литературной классики ІІІ"


◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на новоиздадената книга на Ирина Захариева "Становление русской литературной классики ІІІ. Творческие новации писателей ХХ века", изд. "Мултипринт".

На 28 юни 2012 г., в четвъртък, от 17 часа
в Музикалния салон на Руския културно-информационен център, София

Ирина Захариева ще представи новото в проблематиката на книгата и ще очертае образа на руската култура от втората половина на ХХ век.

Ще присъстват издатели, преподаватели, поети-преводачи и други приятели на руската литература и култура.


◊ ЗА АВТОРА

Ирина Захариева е родена в гр. Воронеж. Завършва Ленинградския университет със специалност Руски език и литература и аспирантура в Уралския университет в Свердловск. През 1971 г. успешно защитава кандидатска дисертация на тема "Пенчо Славейков и руската литература". През 1975 г. става асистент по Руска литература в СУ "Св. Кл. Охридски", а през 1982 г. - доцент. Ирина Захариева е един от авторите на учебника по "Съветска литература за 10. клас" (1982). Има над 125 публикации в периодичния печат. Автор е на следните книги: "Проблемы советской литературы" (1990), "Художественный синтез в русской прозе ХХ века" (1994), "Русский формализм и структурализм (Идеи и концепции двух методологических направлений в литературоведении ХХ века)" (2004), "Русские поэты ХХ века: феноменальные эстетические структуры" (2007), "Аспекты формирования канона в русской литературе ХХ века" (2008). Член е на Обществото на русистите в България, лектор е в клуба "Приятели на руската книга" към Руския културно-информационен център в София. Носител е на почетната награда "Золотая муза" 2006 (за принос и популяризиране на руската култура в България).

Автор:
Изд. "Мултипринт"
Публикация:
24.06.2012 г. 16:19
Етикети:
премиера на книгаруска литература
класическа литература
Ирина Захариева
издателство Мултипринт
Посетено:
1250
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/15077-predstavyane-na-knigata-stanovlenie-russkoy-literaturnoy-klassiki