Издания / премиери

Съботно литературно кафе с дискусия в Русе

Представяне на книгите „Сега накъде“ от Хуго Портиш и „Под снега“ от Антйе Равич Щрубел

◊ СЪБИТИЕТО

Международно дружество "Елиас Канети" организира съвместно с книжарница "Хеликон"

Съботно литературно кафе с дискусия в Театър Арт кафе.


На 16.06. от 17:00 часа под мотото "Диспут за Европа" ученици от „Дойче Шуле“ ще прочетат и представят откъси от превода на книгата „Сега накъде“ от Хуго Портиш. Роденият в Братислава виден австрийски журналист засяга актуални и сложни проблеми на австрийската и международна политика. В новата си книга за Европа и Европейския съюз той постявя граждански и политически акцент върху оцеляването на Европа и на мира.

На 30.06. от 17:00 часа ще представим най-новата книга от поредицата „Нова Европа“ – „Под снега“ от Антйе Равич Щрубел. Това е книга-пъзел, съставена от 13 разказа, между които съществуват невидими нишки. Чрез фини психологически портрети авторката тематизира най-вече различието между хората.

След четенията ще имате възможност да участвате в дискусия с преводачите на двете книги от немски език проф. Пенка Ангелова и Елена Димитрова.Автор: Международно дружество “Елиас Канети”
14.06.2012 г. 22:22
Посетено: 1307
Етикети: Елиас Канети, дискусии, Русе, представяне на книги, литературно кафе, Антйе Равич Щрубел, Под снега, Хуго Портиш, Сега накъде
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14996-sabotno-literaturno-kafe-s-diskusiya-v-ruse