Издания / премиери

Представяне на Лъчезар Георгиев с „Полет до Малпенса“

Премиера в Русе - италианската връзка

Представяне на Лъчезар Георгиев с „Полет до Малпенса“


◊ СЪБИТИЕТО

На 7 юни 2012 г. от 18.00 часа във фоайето на РБ „Л. Каравелов“ ще бъде представена най-новата книга на Лъчезар Георгиев „Полет до Малпенса“.

Любовта към Италия, страстта към пътуването, желанието да съпреживееш съдбата на всеки един от героите – това са само част от усещанията, които остават в читателя, когато затвори кориците на книгата. Сюжетите на 11-те новели следват съдбите на герои, живеещи нашето забързано и задъхано ежедневие. С тях не се случват изключителни ситуации, но всеки от тях е изключителен – в стремежа си да изживее своя собствен живот достойно, да обича и да бъде обичан, да запази човешкото си лице и да бъде себе си.


◊ ЗА АВТОРА

Научната си кариера проф. Лъчезар Георгиев свързва с Русе още от началото на 90-те години, когато съвместно с Димитър Петков и Тодор Билчев от Русенския държавен архив издават книга за живота и делото на Филип Тотю. Лъчезар Георгиев е редактор на книга за Батин и за Митрополит Григорий Доростолски и Червенски, както и на биобиблиографията на доц. Васил Дойков. Публикува свои изследвания в Алманах за историята на Русе.

Проф. Лъчезар Георгиев е редакторът, благодарение на когото българските читатели можаха да се докоснат за пръв път до творбите на Папа Йоан Павел II.

Журналист, музикант, издател, в момента авторът на книгата е университетски преподавател, професор по масови комуникации. Член е на Съюза на българските писатели.

По време на събитието присъстващите ще могат да закупят представяната книга от щанда на нашите партньори от книжарница „Хеликон“.


7 юни (четвъртък) от 18.00 часа, РБ „Л. Каравелов“ - очаква ни една вълнуваща среща. Заповядайте!

Автор:
Организаторите
Публикация:
07.06.2012 г. 16:54
Етикети:
нови книгипремиера в Русепремиера на книги
книга за Италия
Полет до Малпенса
Лъчезар Георгиев
Посетено:
1559
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14916-predstavyane-na-lachezar-georgiev-s-polet-do-malpensa