Издания / премиери

Представяне на "Вълшебният остров" - сборник детско творчество

17 деца от столичното училище "Българско школо" издадоха своята първа книга

Представяне на "Вълшебният остров" - сборник детско творчество


◊ ПОКАНА

Всички деца мечтаят за приключения, но има и такива, които смело се впускат в тях. А когато в необятното море на въображението избухне вулкан от творчество, талант и неуморен труд, на хоризонта се появява нова земя... появява се "Вълшебният остров".

Ние, дръзките пътешественици от IVа клас на „Българско школо“, Ви каним на среща с нашата чудна книга, в която събрахме своите разкази, стихове и рисунки, за да докажем, че за мечтите, любовта и доброто граници няма...

Представянето на сборника „Вълшебният остров” ще се състои на 04.06.2012 г. (понеделник) от 18 ч.
в Музикален център „Борис Христов”,
ул. „Цар Самуил” 43


◊ ВЪЛШЕБНИЯТ ОСТРОВ

17 деца от столичното училище „Българско школо” издадоха своята първа книга! Сами написаха текстовете и нарисуваха илюстрациите на „Вълшебният остров”... Сами си осигуриха финансиране за осъществяването на проекта. Четвъртокласниците посветиха своето уникално издание на любимата учителка, г-жа Августина Димитрова, която ги напусна след тежко боледуване. Макар и покрусени от мъката, децата решиха да не се отпускат, а да творят, защото тяхната учителка в продължение на четири години ги учеше на творчество. И на човеколюбие, и на патриотизъм, и на хуманност.

Четвъртокласниците от „Българско школо” са будни и умни. Сред тях има деца на видни политици и общественици, на легендарни актьори, на конструктори и хора на изкуството, на научни работници... В реализацията на проекта те получиха подкрепата на директорката на училището г-жа Евгения Елмазова, на преподавателката по български език и литература Вяра Николова, на целия екип на „Българско школо”. По-важното от всичко е обаче, че децата вече се опитват да решават проблемите си сами, да търсят път в трудностите и да ги преодоляват – качество, особено ценно в днешно време. Имат примера на своята любима учителка и го следват.

Всичко това проличава и в малката книжка „Вълшебният остров”, чиято премиера е насрочена за 4 юни от 18.00 в Музикален център „Борис Христов” на ул. „Цар Самуил” 43 в столицата.

Актьорите Мария Бояджиева и Иван Матев ще прочетат редове от книгата. Ще има и музикални изпълнения. Големият диригент маестро Димитър Димитров, който ръководи хора на храм паметника „Св. Александър Невски” също ще присъства на премиерата, защото преподавателката Августина Димитрова бе негова съпруга.

Коктейлът е и за авторите, и за гостите.

Заповядайте!

 
Автор:
"Българско школо"
Публикация:
04.06.2012 г. 15:54
Етикети:
рисункистиховеразказисборникпремиера на книгаСофия
Вълшебният остров
IVa клас
училище Българско школо
Посетено:
2095
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14882-predstavyane-na-valshebniyat-ostrov-sbornik-detsko-tvorchestvo