Издания / премиери

Представяне на книгата "Депортацията на евреите от Вардарска Македония и Беломорието"

Факти и митове за недалечната ни история

Представяне на книгата "Депортацията на евреите от Вардарска Македония и Беломорието"


◊ СЪБИТИЕТО

Македонски научен институт
ви кани на

представяне на книгата на Спас Ташев
"Депортацията на евреите от Вардарска Македония и Беломорието. Факти и митове"


Една книга, която разкрива фактите около депортацията на повече от 11 200 евреи и търси отговор на въпросите за действителния господар на Македония и Тракия през 1943 г., по чия инициативата бе извършено това престъпление, кой и защо днес мълчи за ролята на Хитлер в тези събития?

Проявата ще се състои на 18 април 2012 г., от 18.00 ч.,
в зала № 1 на Централния военен клуб
София 1000, ул. „Цар Освободител” № 7


Специални гости ще бъдат:

Самуил Ардити – изтъкнат израелски и български патриот. Автор на книгата "Човекът, който изигра Хитлер: Цар Борис III - гонител или приятел на българските евреи". Награден със знака на лавровата златна клонка от външния министър на Република България Николай Младенов.

О.з. полк. Сами Рафаел – доброволец в парашутната дружина на българската армия, пренесъл набрания опит и умения и основал израелските парашутни части. Носител на първия в историята орден за храброст на държавата Израел. Носител на българския нагръден знак „За вярна служба под знамената” за заслугите му за укрепването на българската армия и развитието на българо-израелското сътрудничество.

Автор:
16.04.2012 г. 14:10
Посетено: 1074
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14563-predstavyane-na-knigata-deportatsiyata-na-evreite-ot-vardarska-makedoniya-i-belomorieto