Издания / премиери

Продават на смешни цени творби на Борис Георгиев в Италия

Новият брой на Formalno

◊ СЪБИТИЕТО

Новият брой на Formalno
Продават на смешни цени творби на Борис Георгиев в Италия


Каква е съдбата на творбите на българските класици зад граница? Какво се случва с едни от големите шедьоври на Борис Георгиев ди Варна? Отговорите на тези въпроси можете да научите в новия брой на онлайн списанието Formalno.com. В него галеристът и куратор Дора Дончева разкрива, че легендарните портрети на Айнщайн, на поета и носител на нобелова награда Рабиндранат Тагор, както и емблематичната за творчеството на художника „Странникът и неговата сестра”, циркулират на смешни цени на търгове в Италия. Тези знакови за артиста творби не влизат в българската национална съкровищница, където им е мястото, а стават придобивка на неизвестни колекционери от Ботуша.

В рубриката "Лица на фокус" пък е представена изключително интересна личност – Мария Станкова. Тя измисля истории, дори ги издава, а киното и театърът ги обличат в образи.

100 години след потапянето си „Титаник” изплува в музикален проект. Тайните около него разкрива Весо Златков. Заедно със Зорница Кънчева читателите ще се разходят из божествената Флоренция, за която казват, че ако си ходил там, не ти трябва Венеция. Ще получите някой и друг пъстър съвет за великденска украса. Ще видите улицата през погледа на Александър Мануилов. Ревюта на хитовата германска комедия „Петел с вино” и новата родна кинопродукция „Миграцията на паламуда” допълват разнообразието от теми.

И това не е всичко, но останалото е във Formalno.com - списанието за горещите точки в културата и изкуствата, интересно разказани истории и критика.
Автор:
Боряна Тодорова, директор
Публикация:
03.04.2012 г. 18:57
Етикети:
онлайн списание
онлайн периодика
Боряна Тодорова
Formalno
Посетено:
1035
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14499-prodavat-na-smeshni-tseni-tvorbi-na-boris-georgiev-v-italiya