Издания / премиери

Премиера на нова книга на Симеон Радев

Д-р Стоиловата външна политика и помирението с Русия - по документи, разпитвания на съвременници и лични спомени

Премиера на нова книга на Симеон Радев


◊ СЪБИТИЕТО

Само три години след сензационното излизане на третия том на "Строителите на Съвременна България" от Симеон Радев българската общественост вече има възможност да се запознае с още един неизвестен труд на големия български писател, публицист, дипломат и историограф.

Всяка книга, излязла изпод перото на Симеон Радев, е истинско предизвикателство и повод да преосмислим миналото си и историческите факти от друг зрителен ъгъл, много по-богат и много по-съдържателен.

И в новото изследване - "Д-р Стоиловата външна политика и помирението с Русия - по документи, разпитвания на съвременници и лични спомени" - той пресъздава истинската драма на събитията, духа и атмосферата на политическия живот у нас по време на управлението на д-р Константин Стоилов и усилията на правителството да възстанови прекъснатите дипломатически отношения с Русия.

Премиерата на книгата е на
28 март от 18 часа в Софийска градска художествена галерия.


. Представянето е под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов.√ Още бележити изследвания на Симеон Радев може да откриете в "Книгосвят":
->> Ранни спомени
->> От триумф към трагедия

Автор: Издателство "Захарий Стоянов
26.03.2012 г. 18:11
Посетено: 1485
Етикети: българска история, нови книги, българска дипломация, външна политика, помирението с Русия, д-р Константин Стоилов, Симеон Радев
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14424-premiera-na-nova-kniga-na-simeon-radev