Издания / премиери

Представяне на книга за съвременните аспекти на националното и международното космическо право

Публикувани са текстовете на основните международноправни актове по космическо право

Представяне на книга за съвременните аспекти на националното и международното космическо право


◊ СЪБИТИЕТО

„Актуалните проблеми в националното и международното космическо право: коментар и източници”

За първи път в България се публикува книгата сборник за съвременните аспекти на националното и международното космическо право.

Официалното представяне на книгата ще се състои на 24 февруари 2012 г. от 10:00 ч. в Представителството на Европейската комисия в България на ул. „Московска” 9.
 
На представянето ще присъстват проф. Александър Янков, д-р Соломон Паси, г-н Станимир Илчев, Красимир Божанов и Рада Попова.


◊ ЗА КНИГАТА

Съавтори на книгата „Актуалните проблеми в националното и международното космическо право: коментар и източници” са доайенът на българското международно право проф. Александър Янков, един от най-изтъкнатите международни специалисти в тази сфера – проф. Стивън Фрийланд от Австралия, Началникът на правния отдел в Министерството на външните работи на България Красимир Божанов, и Рада Попова – специализант по космическо право във Виена, работила през 2010 г. в Службата по космически въпроси на ООН.

Съставители на книгата, финансирана от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и реализирана от Атлантическия клуб в България с подкрепата на Фонда за научни изследвания към Министервството на образованието, младежта и науката, са проф. Стивън Фрийланд, д-р Соломон Паси и Рада Попова. Темите, разглеждани в нея, обхващат мястото на космическото право в международното право, взаимодействието с морското право, изследване на основните елементи в съществуващото национално космическо законодателство, както и юридическите проблеми в съвременните космически дейности: космическите отпадъци, управлението на трафика в космоса и космическия туризъм.

Публикувани са текстовете на основните международноправни актове по космическо право и на съществуващите към момента национални закони на двадесет държави в света. Книгата е публикувана в два варианта – на български и на английски език.

На представянето ще присъстват проф. Александър Янков, д-р Соломон Паси, г-н Станимир Илчев, Красимир Божанов и Рада Попова.

Събитието ще се състои на 24 февруари 2012 г. от 10:00 ч. в Представителството на Европейската комисия в България на ул. „Московска” 9.

Автор:
Атлантически клуб в България
Публикация:
23.02.2012 г. 13:51
Посетено:
1698
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14164-predstavyane-na-kniga-za-savremennite-aspekti-na-natsionalnoto-i-mezhdunarodnoto-kosmichesko-pravo