Издания / премиери

Представяне на книгата "Наръчник за творческо писане" от Антоний Петров

Съвременна българска проза

Представяне на книгата "Наръчник за творческо писане" от Антоний Петров


◊ СЪБИТИЕТО

Радио Шумен и авторът Антоний Петров Димов Ви канят на представяне на книгата “Наръчник за творческо писане”

На 24.02.2012 г. от 14:00 часа в Арт салона в трето студио на Радиото.

Книгата представя доцент доктор Юрий Проданов, преподавател в катедра Журналистика на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

Антоний Петров Димов е роден през 1979 г. в Шумен. Бил е докторант по нова българска литература в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Пише поезия, проза и критика. Дебютната му книга "Съвсем" получава наградата за книга от студентски автор за 2002 г. от Националния студентски конкурс на името на Боян Пенев. Участва в сборника "Невербална комуникация", който получава същия приз за 2004 г. Антоний Петров Димов е носител на втора награда от Националния конкурс “Витрините на страха” (2012).


◊ ЗА КНИГАТА

“Наръчник за творческо писане” е дебют в прозата за автора и е третата самостоятелна книга, написана от него, след стихосбирките “Съвсем” и “Вестибулария”. Книгата се издава с конкурс на Общински фонд “Култура” на община Шумен. “Наръчник за творческо писане” представлява иронично и цинично постмодерно обглеждане на теорията на литературата и стратегиите за писане на художествена литература. Своеобразно конструиране около литературната терминология и концепции. Снимки на кориците – Владислав Христов.

Критикът Иван Карадочев анонсира книгата в предговора, озаглавен “Между културата и безумието” с думите: “Сюжетирането върху поетиката на прозата е и своеобразна интерпретация на света. Иронична, скептична, понякога цинична и без капка снизходителност, тази интерпретация напомня прозата на Вонегът и Бегбеде”.

 
Книгата ще бъде представена пред медии на 24.02.2012 г. от 14:00 часа в Арт салона в трето студио на Радио Шумен от доцент доктор Юрий Проданов, преподавател в катедра Журналистика на Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.

• От 18:00 часа книгата “Наръчник за творческо писане” ще бъде представена и в зала "Патиланчо" на Драматично-кукления театър “Васил Друмев” в Шумен, в един кратък спектакъл, ориентиран към текста, осмислянето на литературата и музиката от последния албум на "Kultur shock".

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
20.02.2012 г. 15:38
Етикети:
литературни новинилитературапрозапремиера на книганови книги
Антоний Петров
Наръчник за творческо писане
Посетено:
1378
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/14143-predstavyane-na-knigata-narachnik-za-tvorchesko-pisane-ot-antoniy-petrov