Издания / премиери

Издателство "Ентусиаст" на Софийския международен панаир на книгата в НДК

Коледа е - нека си пожелаем още хубави книги!

◊ СЪБИТИЕТО

За втора поредна година издателство „Ентусиаст“ ще вземе участие в Софийския международен панаир на книгата, чието XXX издание ще се проведе традиционно в Националния дворец на културата между 6 и 11 декември 2011 г. След успешното първо участие на издателството на Коледния панаир на книгата през миналата година, сега „Ентусиаст“ отново ще изненада посетителите с оригинален дизайн на своя щанд № 82, който ще бъде разположен на ет. 3, срещу ескалатора. Издателството е подготвило за читателите много нови книги, интересни литературни събития, подаръци и коледни отстъпки.

• Тази година „Ентусиаст“ ще се включи и в литературната програма, организирана от Асоциация „Българска книга“ по нестандартен начин – с дискусия на тема „Идва ли краят на книгите?“, подобна на знаменитата беседа между журналиста Жан-Филип дьо Тонак и авторите Умберто Еко и Жан-Клод Кариер от книгата „
Това не е краят на книгите“, която издателството представи на българските читатели в средата на ноември. Дискусията ще се състои на 7 декември от 18:00 до 20:00 часа на полуетаж „Изток“ в НДК. В нея ще вземат участие известни български автори и учени като Александър Шпатов, Богдан Русев, Леа Коен, Любомир Левчев, Людмила Филипова, Милена Фучеджиева, Милена Цветкова, Мирослава Кортенска и Тома Марков. Водещ на събитието, пряк участник и арбитер в дискусията ще бъде популярният журналист от „Дарик радио“ - Драгомир Симеонов.


◊ АКЦЕНТИ

По време на тазгодишния Коледен панаир на книгата акцент на щанда на издателство „Ентусиаст“ ще бъде
Слугинята– книгата, която вълнува българските читатели вече повече от година. За изненада на почитателите на Катрин Стокет световният бестселър ще се появи с изцяло нов облик – нова корица, чиято визия е реплика на филма по книгата – „Южнячки“. Световната премиера на лентата беше през лятото на 2011 г. Дългоочакваното киносъбитие „Южнячки“ е продукция, замислена още с появата на „Слугинята“. Режисьор на филма е Тейт Тейлър – близък приятел на авторката Катрин Стокет, който е сред първите, прочели ръкописа. Така се заражда идеята за екранизация. Особеното внимание, с което Тейлър подхожда към екранизирането на романа и прякото участие на авторката Катрин Стокет в продукцията, превръща филма „Южнячки“ в първокласно изживяване, което обогатява и допълва историята от „Слугинята“ с брилянтни актьорски изпълнения и автентично визуално пресъздаване на епохата. Романът ни пренася в шейсетте години на XX век в южния щат Мисисипи, където три обикновени жени – Скийтър, Ейбълин и Мини, са на път да направят една необикновена крачка. В главните роли на героините от романа се превъплъщават номинираната за „Оскар“ Вайола Дейвис („Яж, моли се и обичай“), Брайс Далас Хауърд („Здрач“), Ема Стоун („Призраци на бивши гаджета“) и Октавия Спенсър.

Премиерна за Коледния панаир на книгата ще бъде и една от най-дългоочакваните книги – втората част на „FaceБуки“ – „FaceБуки - II том. Дневникът на малкия Нострадамус“ от
Любен Дилов-син. След успеха на поредицата „Живот на върха “ от Ана Годбърсън през изминалата година и специалния подаръчен комплект с четирите книги от нея: „Лукс“, „Клюки“, „Завист“ и „Блясък“, представен на Коледен панаир на книгата през 2010 г., тази година издателството ще зарадва почитателите на авторката с първата книга Тайни и мечти от новата ѝ поредица „Богати и красиви“. В навечерието на панаира ще се появи и една от най-продаваните книги в световен мащаб – „Сестрата“ от Розамънд Лъптън. Специално за малките читатели, а и за техните родители, на щанда на „Ентусиаст“ те ще могат да се сдобият и с новото издание на една от най-запомнящите се класически истории за деца – „Пук и Чук“. А почитателите на Разказвач №1 в света - Роалд Дал, ще имат възможност да добавят към своята фантастична колекция от историите за деца на световноизвестния автор – Джеймс и гигантската праскова, която „Ентусиаст“ публикува за първи път у нас.

Издателството е подготвило и много приятни изненади за любителите на книги, които ще могат да се възползват от специалната отстъпка от 10% от коричната цена на всички заглавия на „Ентусиаст“ по време на целия период на панаира. Най-атрактивни за посетителите ще бъдат ръчно изработените празнични късмети, които освен коледно настроение ще дават на притежателите си допълнителни отстъпки между 20% и 50% от продажната цена на специално подбрани заглавия. Единствено и само по време на Коледния панаир на книгата читателите ще могат да се възползват и от 20% отстъпка при закупуване на коледни пакети със селектирани книги от световни и български автори, сред които: „
Алексис Зорбас“ и „Рапорт пред Ел Греко“ от световноизвестния гръцки писател Никос Казандзакис, „Степни богове“ и „Дом на улица Езерна“ от носителя на руската литературна награда „Национален бестселър“ - Андрей Геласимов, „Детективска агенция Private“ и „P. S. Убийците“ от майстора на трилъра Джеймс Патерсън, „Вълшебният пръст“, „Жирафът, пеликанът и аз“ и „Костенурке, костенурке“ от Разказвач №1 в света – Роалд Дал, „Президент на РъБъ“ и „Течна дружба“ от журналиста и писател Иво Инджев. Закуплите книги над 50 лв. от щанда на „Ентусиаст“ ще получат специален подарък – стилен книжен аксесоар.

Освен хубави книги и добро настроение, посетителите на панаира ще получат и много подаръци от щанда на издателство „Ентусиаст“. Очакваме ви!

Автор:
Издателство "Ентусиаст"
Публикация:
06.12.2011 г. 15:38
Посетено:
1607
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/13729-izdatelstvo-entusiast-na-sofiyskiya-mezhdunaroden-panair-na-knigata-v-ndk