Издания / премиери

Онлайн абонамент за "Литературен вестник"

Вестникът като кауза на цяла една литературна и културна общност

Онлайн абонамент за "Литературен вестник"



◊ ОНЛАЙН АБОНАМЕНТ ЗА ЛВ

Читателите на “Литературен вестник” тази година ще могат да се абонират за изданието и онлайн чрез сайта на "Доби прес", едно от най-големите дружества, специализирани в абонаментната и разпространителска дейност на периодични и непериодични печатни издания.

Читателите, които предпочитат класическия начин на абонамент, могат да се абонират за вестника в клоновете на Български пощи. ”Литературен Вестник” е с каталожен номер – 424. Цената на абонамента за цяла година е 63 лв., за 6 месеца – 37,50 лв. а за три месеца – 18 лв.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА "ЛИТЕРАТУРЕН ВЕСТНИК"

През февруари 2011 г. “Литературен вестник” навърши 20 години. Започнал да излиза през 1991 г. като национален седмичник за литература и култура, той със сигурност е единственото периодично издание с такъв характер, появило се след 1989 г. и оцеляло до днес.

Вестникът се утвърждава като основна сцена на съвременната българска литература и култура от началото на 90-те насам и е органично свързан с процесите и явленията в литературата ни от последните две десетилетия. От неговите страници са тръгнали вече три поколения автори, чиито представители днес са сред най-известните български писатели и хуманитаристи. „Литературен вестник” винаги е бил отворен за младите, за техните дебюти, но и работилница за новото в литературата от всички поколения.

Ако искаме да разберем какво се е случило в българската поезия, проза и културен живот през последните 20 години, не можем да минем без „Литературен вестник”. Всяка седмица е тук.

Този вестник не продаде страниците си на никоя власт, групировка или бизнес. Не се обвърза със съмнителни извънлитературни каузи. Затова хартията му е евтина, печатът черно-бял, хонорарите за автори ниски, а редакторите са се отказали от своите. Знаем, че това не е пазарно поведение. Но вярваме, че дори днес някои неща са отвъд пазара. И си заслужават усилието. И тиражът на най-големите като “Мисъл” и “Златорог” не е бил по-висок. Тук е така.

“Литературен вестник” излиза всяка седмица в обем 16 страници.

Основни акценти в него са: новата българска литература, оперативна критика, актуалното от световната художествена литература и хуманитаристика; нови прочити на българската класика; насърчаване на дебютите на млади автори; театър, кино и пр. Освен с абонамент и продажби в по-добрите книжарници и репове, вестникът се разпространява и в интернет на адрес: http://litvestnik.wordpress.com

На своята двадесетгодишнина „Литературен вестник” благодари на авторите и читателите си, тъй като неговото съществуване винаги е било кауза не само на редакцията му, но и на цяла една литературна и културна общност. От нейното съпричастие „Литературен вестник” се нуждае и днес – може би повече от всякога, за да продължава да го има. За да ни има като общност. Друг литературен вестник нямаме.

Редактори на вестника в момента са: Едвин Сугарев, Георги Господинов, Амелия Личева, Пламен Дойнов, Ани Бурова, Йордан Ефтимов, Камелия Спасова и Мария Калинова.

Автор:
Публикация:
03.12.2011 г. 01:45
Посетено:
1894
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/13699-onlayn-abonament-za-literaturen-vestnik