Издания / премиери

Тайни писма до Бойко Борисов и други явни и секретни писма и документи

Представяне на книгата на Евгений Тодоров в Пловдив

Тайни писма до Бойко Борисов и други явни и секретни писма и документи


◊ СЪБИТИЕТО

Книжарници „Хермес" и издателство "Летера" ви канят
на
премиерата на книгата "Тайни писма до Бойко Борисов и други явни и секретни писма и документи" от
Евгений Тодоров

С участието на автора.

На 11 ноември от 18 ч. в книжарница „Хермес - Централ”, ул. "Патриарх Евтимий" 12 (срещу Хотел "България")


◊ ЗА КНИГАТА

Пловдивски майтапи или българският "Уикилийкс"

След впечатляващия успех на „
Особености на филибелийския характер“, книга, която тази зима се превърна в истински бестселър, Евгений Тодоров издаде нов сборник текстове, в който са замесени Бойко Борисов, Сергей Станишев, Георги Първанов, Хилъри Клинтън и ред други личности от национален и световен мащаб.

Пловдивският елемент е минимален. Но това е само на пръв поглед.

„Писма до Бойко Борисов и други явни и секретни писма и документи“ е всъщност един филибелийски поглед към политиката – нестандартен, ироничен, на моменти граничи с гаврата.

Издателите от „Летера“ не крият, че книгата е цензурирана. Не от страх, че може да се разгневи една или друга личност, а от уважение към институциите, към които авторът не проявява никакъв респект.

И все пак след дълги преговори повечето инкриминирани текстове са върнати в ръкописа – въпреки че някои рецензенти продължават да твърдят, че те са вредни, непатриотични или най-малкото не са възпитателни. Всъщност част от текстовете вече са публикувани в интернет. Едни са възхвалявани, други - жестоко охулвани. Не липсват закани и заплахи към автора, които още си стоят в блога му, посетен до този момент от над 550 000 читатели.

В книгата има и цял раздел с гриф „секретно“. Това са писмата, за които се твърди, че са били подхвърлени с една флашка. Разбира се, интелигентният читател едва ли ще повярва, че става дума за български „Уикилийкс“. Но във времето, когато отвсякъде ни атакуват директни послания, подобна форма на индиректно внушение, на иронизиране на стереотипи, не може да не заинтригува интелигентния читател.

Книгата на Евгений Тодоров не случайно излиза в дните преди местните избори. В нея има серия документи, свързани с кампанията от преди 4 години. Някои от тях се оказват удивително актуални.

Автор:
Изд. "Летера"
Публикация:
09.11.2011 г. 14:46
Етикети:
Посетено:
1845
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/13516-tayni-pisma-do-boyko-borisov-i-drugi-yavni-i-sekretni-pisma-i-dokumenti