Издания / премиери

Белгийският писател Кун Петерс ще гостува в България

Премиера на "Голям европейски роман"

Белгийският писател Кун Петерс ще гостува в България


◊ СЪБИТИЕТО

Белгийският писател Кун Петерс ще гостува в България за премиерата на книгата си „Голям европейски роман“

Срещата с публиката ще се състои на 26 октомври, сряда, 18 ч.
, в Зала 5, Вход А3 на Националния дворец на културата.

Събитието е организирано съвместно с Белгийското посолство в България и Фламандския литературен фонд.

Литературната премиера ще е последвана от белгийска джаз вечер със знаменитото дуо на саксофониста Бернар Гуйо и българския пианист Събин Тодоров.


◊ ЗА КНИГАТА

„Голям европейски роман“ (превод: Анета Данчева-Манолова, 240 с.) се интересува от съвместното ни съществуване в „новата Европа“ – един свят на свирепа конкуренция, но достатъчно богат на собствено минало, за да продължава да ни се струва прекрасен. Героят Робин е плод на епохата си и на нейните страхове, прелести и заблуди. Амбициозен, но неудовлетворен, той пътува през европейските столици, любопитен да усети специфичната им атмосфера. Всеки град е представен като отделен химически елемент в система, подобна на Менделеевата.


Кун Петерс осветява мрачните кътчета на човешката душа, за да се домогне до душата на Стария континент – ако такава съществува. Роден в Белгия през 1959 г., той е носител на редица награди, включително на престижната "F. Bordewijkprijs" за романа „Цветята“.

Ето какво споделя за своя „Голям европейски роман“: „Не съм подходящият човек, за да го твърдя, но смятам, че тази книга, с нейното самонадеяно и претенциозно заглавие, създава една иронична, романтична версия на европейското съобщество – модел, който ни е необходим.“
√ Ако желаете да пътувате заедно с героя Робин из европейските столици, поръчайте си книгата още сега от книжарница "Книгосвят" с 5% отстъпка -> "Голям европейски роман" от Кун Петерс.
Автор: Изд. "Колибри"
20.10.2011 г. 22:00
Посетено: 1121
Етикети: Колибри, литература, премиера, Кун Петерс, белгийски писател, Голям европейски роман
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/13386-belgiyskiyat-pisatel-kun-peters-shte-gostuva-v-balgariya